Στο Δήμο Σιντικής η δεύτερη τεχνική συνάντηση του διασυνοριακού προγράμματος INTERREG

Η δεύτερη τεχνική συνάντηση (2nd technical meeting) του έργου με ακρωνύμιο ToCulter, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας

(INTERREG), πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 στο ξενοδοχείο Olympic στο Σιδηρόκαστρο. Ένας από τους εταίρους είναι και ο Δήμος Σιντικής ενώ επικεφαλής εταίρος (Lead Beneficiary) είναι το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας (Regional Development Fund of Central Macedonia). Η εναρκτήρια συνάντηση έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο Nikopolis στις 12 Ιουλίου 2018.

 

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 848.833,68 €, ενώ αυτός που αντιστοιχεί στις δράσεις του Δήμου Σιντικής ανέρχεται στις 112.337,00 €. Το έργο θα διαρκέσει 18 μήνες και ο στόχος αυτού είναι η προώθηση του τουρισμού με έμφαση στα σημαντικά υδάτινα σώματα και τις ιαματικές πηγές της περιοχής, αξιοποιώντας σύγχρονες τεχνολογικές μεθόδους, καινοτόμες μορφές τουριστικής προβολής καθώς και δράσεις κατάρτισης για βελτίωση του συνολικού τουριστικού προϊόντος.

 

Επιπλέον, σκοπός του έργου είναι η προβολή των πόλεων με ιαματικές πηγές (spa towns), η διασφάλιση υψηλής ποιότητας του τουριστικού προϊόντος, η διαμόρφωση κοινής τουριστικής ταυτότητας με εξειδίκευση στην κάθε περιοχή προώθησης και διαφήμισης, καθώς και η ανάπτυξη καινοτόμων ψηφιακών εφαρμογών.

 

Οι δράσεις που προβλέπονται στα πλαίσια του έργου αφορούν στην εκπόνηση στρατηγικής μελέτης (master plan) για τις δράσεις που είναι σκόπιμο να υλοποιηθούν για την ανάδειξη των ιαματικών πηγών της περιοχής καθώς και η εκπόνηση μελέτης συγκριτικής αξιολόγησης. Επιπλέον, θα δημιουργηθεί τοπικό σύμφωνο ποιότητας των τουριστικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη διασυνοριακή περιοχή, δίκτυο διασύνδεσης πόλεων ιαματικών πηγών (spa towns) μέσω διαδρομών, τουριστικών περιπτέρων (Infokiosks) και δραστηριοτήτων σε κάθε περιοχή, θα υλοποιηθούν δράσεις κατάρτισης (επιχειρήσεων, ανέργων), δράσεις διαχείρισης των ιαματικών πηγών (spa) καθώς και δράσεις ευαισθητοποίησης.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *