Στο… μικροσκόπιο οι ερασιτέχνες αλιείς στην Κερκίνη- Εντατικοί οι έλεγχοι

Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, με την συνεργασία και συμβολή των Αστυνομικών Τμημάτων Ηράκλειας και Πορροΐων, πραγματοποιήθηκε έλεγχος των ερασιτεχνών αλιέων στη Λίμνη Κερκίνη.

Έγιναν συστάσεις σε όλους τους ερασιτέχνες ψαράδες για τις επιτρεπόμενες θέσεις αλιείας και απομακρύνθηκαν όσοι ήταν σε θέσεις εκτός των επιτρεπόμενων σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για τα επιτρεπόμενα μεγέθη ψαριών και για την ελεύθερη κατασκήνωση η οποία επίσης απαγορεύεται.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία: Η ερασιτεχνική αλιεία επιτρέπεται μόνο από την όχθη και μόνο με αγκιστρωτά εργαλεία (δεν επιτρέπεται η χρήση βάρκας από ερασιτέχνες αλιείς ούτε η χρήση άλλων αλιευτικών εργαλείων) σε πέντε μόνο θέσεις γύρω από τη λίμνη Κερκίνη όπως φαίνεται στον χάρτη (ο οποίος υπάρχει σε πινακίδες σε διάφορα σημεία γύρω από τη λίμνη όπως και οι θέσεις στις οποίες επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία οι οποίες σημαίνονται με πινακίδες που ορίζουν την αρχή και το τέλος της κάθε περιοχής -στα Ελληνικά και Βουλγάρικα).

Ο κάθε ερασιτέχνης ψαράς ανά ημέρα μπορεί να ψαρεύει μέχρι δύο (2) κιλά ψάρια ή μέχρι τρία (3) ψάρια ανεξαρτήτως βάρους. Απαγορεύεται η εμπορία αλιευτικών προϊόντων που προέρχονται από ερασιτεχνική αλιεία. Τα επιτρεπόμενα ελάχιστα μεγέθη ψαριών σύμφωνα με τη νομοθεσία είναι: γριβάδι (Cyprinus carpio) και χέλι (Anguilla anguilla) 30 cm, πέρκα Perca fluviatilis) 15 cm, πεταλούδα (Carassius gibelio) και γλήνι (Tinca tinca) 15 cm.

Η ελεύθερη κατασκήνωση απαγορεύεται. Έγιναν επίσης συστάσεις για τα απορρίμματα τα οποία θα πρέπει να μεταφέρονται και να αποθέτονται στους κάδους που υπάρχουν σε κάθε οικισμό και χώρο συγκέντρωσης ανθρώπων (λιμάνια κλπ) και να μην εγκαταλείπονται στις όχθες. Υπενθυμίζεται επίσης, ότι η αλιεία απαγορεύεται για όλους (επαγγελματίες και ερασιτέχνες) την άνοιξη για την προστασία της αναπαραγωγής των ψαριών, με σχετική απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Σερρών (η περίοδος αυτή συνήθως είναι από 1 Απριλίου έως 20 Μαΐου).

Οι έλεγχοι αυτοί θα συνεχίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα με τη συνεργασία των αστυνομικών τμημάτων της περιοχής.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *