Στο Νοσοκομείο Σερρών η μαθητική έκθεση Σιδηροκάστρου

 

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα έργα μαθητών εκτίθενται σε δημόσιο Νοσοκομείο. Πρόκειται για δημιουργίες  μαθητών δημοτικών σχολείων του Σιδηροκάστρου , του Βαμβακοφύτου και του Χαρωπού , που εκτίθενται στο Νοσοκομείο Σερρών , δημιουργώντας μια ζεστή ατμόσφαιρα στους ασθενείς και τους συνοδούς τους. 

 

Η έκθεση των μαθητών που οργανώνει και επιμελείται η εκπαιδευτικός εικαστικών κυρία Ευαγγελία Αγγελάκη πραγματοποιήθηκε  για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Σιδηρόκαστρο και για πρώτη φορά στον χώρο του Νοσοκομείου.

Όπως είπε σε δηλώσεις του ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Αθανάσιος Ματάκος πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Γραφείου Δικαιωμάτων και Προστασίας του Πολίτης και την υπεύθυνη του Κική Μιχαηλίδου.  Ο κόσμος έμεινε  έκπληκτος απο τις πολύ αξιόλογες δημιουργίες των παιδιών, πρόκειται για μια σοβαρή δουλειά, ενω δίνεται ενα διαφορετικό χρώμα στους χώρους του Νοσοκομείου. Οτιδήποτε εχει σχέση με την τέχνη βοήθεια τους ανθρώπους , σημείωσε ο κ. Ματάκος.

Η υπεύθυνη της έκθεσης κυρία Αγγελάκη τόνισε πως πρόκειται για μια πρωτοποριακή κίνηση καθώς δεν έχει ξαναγίνει έκθεση μέσα σε Νοσοκομείο και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της  για την αυτή την πρωτοβουλία. Με την παρουσίαση της έκθεσης αναδεικνύεται το έργο παιδιών και η όλη δουλειά που κάνουν , αλλά παράλληλα οι ζωγραφιές και τα χρώματα επιδρούν στην ψυχοσύνθεση των ανθρώπων του Νοσοκομείου. Επιδρούν θετικά στην ψυχολογία των ανθρώπων , σημείωσε η κυρία Αγγελάκη, επισημαίνοντας  πως η τέχνη χρησιμοποιείται και ως ψυχοθεραπεία.

Η έκθεση  θα παραμείνει για αρκετό καιρό στον χώρο του Νοσοκομείου. Στις φωτογραφίες έργα των μαθητών, ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Αθανάσιος Ματάκος , η κυρία Ευαγγελία Αγγελάκη και ο εκπαιδευτικός κ. Ευθύμης Τσιλικίδης. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *