Στο οχυρό Λύσσε η Ομάδα Ιστορικής Αναβίωσης του Μουσείου Τσαρτσίδη

Εικοσιδύο  μέλη της Ομάδας Ιστορικής Αναβίωσης “Γ.ΔΟΥΡΑΤΣΟΣ ΔΚΤΗΣ ΡΟΥΠΕΛ” του Πολεμικού Μουσείου “ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΑΡΤΣΙΔΗΣ” θα βρέθηκαν  Κυριακή 18 Μαρτίου στις 11:30 στο Οχυρό ΛΥΣΣΕ της Δράμας για ένα αναβιωτικό δρώμενο ύστερα από πρόσκληση του Ροταριανού Ομίλου Δράμας.

 

 

Η δράση γίνεται στα πλαίσια της ανάδειξης της ιστορίας της ένδοξης μάχης των οχυρών στους καλεσμένους και επισκέπτες από Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Εκτός του δρώμενου παρουσιάστηκαν  οι στολές και τα όπλα του Ελληνικού Στρατού του 1940-41.

Η Ομάδας μας είναι από τις πολύ λίγες παγκοσμίως και η μοναδική στην Ελλάδα που χρησιμοποιεί αυθεντικά κειμήλια και μάλιστα τα όπλα που φέρουν οι αναβιωτές είναι τα ίδια που χρησιμοποίησαν οι πρόγονοί μας στην ηρωική μάχη του Ρούπελ το 1941.Τα σύλλεξε ο πατέρας μου Μιχάλης Τσαρτσίδης για την αντιστασιακή του ομάδα και σήμερα δημιούργησε το Μουσείο με το όνομά του στο Σιδηρόκαστρο και στο Ρούπελ.

 

1η φωτο

Μέρος από το ένοπλο άγημα της αναβιωτικής μας ομάδας “Γ.Δουράτσος Δκτης Ρούπελ” του Πολεμικού Μουσείου “Μιχάλης Τσαρτσίδης” σήμερα στο οχυρό Λύσσε τη στιγμή που δίνεται “ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ” και ηχεί ο Εθνικός μας Ύμνος!

 

2η φωτό

Το γυναικείο τμήμα της ομάδος μας έχοντας έναν σταθμό του Ελληνικού Ερυθρού σταυρού!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *