Σύλλογος Βλάχων Σιδηροκάστρου : Επιτυχημένη η εκδήλωση για τα 200 απο την Επανάσταση

Ο Πολιτιστικός-Λαογραφικός Σύλλογος Βλάχων Σιδηροκάστρου στα πλαίσια των Εορταστικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση διοργάνωσε  εκδήλωση με θέμα: “Η προσφορά των Βλάχων στην Επανάσταση του 1821” η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021 στις 7:30 στην κεντρική πλατεία Σιδηροκάστρου, σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Σιντικής και την ΑΠΟΔΡΑΣΙ.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σύρμω Χαλίλη μίλησε για την προσφορά των Βλάχων στην Ελληνική Επανάσταση κάνοντας ειδική μνεία στους ήρωες Βλάχος που πέσανε μαχόμενοι στον απελευθερωτικό αγώνα, αλλά και γενικότερα σε όσους διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο και πρόσφεραν με τον τρόπο τους καθόλη τη διάρκεια της επανάστασης.

Ακολούθησε προβολή ταινιών μικρού μήκους σχετικές με το θέμα της εκδήλωσης από το αρχείο του συλλόγου και της ΠΟΠΣΒ.

Οι μικροί αλλά και οι μεγάλοι μας φίλοι κατενθουσιασμένοι απόλαυσαν το Θέατρο Σκιών του Μηνά Τάτσιου με θέμα “Ο Καραγκιόζης και ο Αθανάσιος Διάκος με παράλληλες αναφορές στους Βλάχους Ήρωες της Επανάστασης Ρήγα Φεραίο και Γεωργάκη Ολύμπιο”.

Η Έκθεση φωτογραφικού υλικού με τους ήρωες της επανάστασης έδωσε μια άλλη διάσταση και λάμπρυνε το χώρο της πλατείας!

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο  Αντιδήμαρχος Δ.Ε Σιδηροκάστρου κ. Παναγιώτης Σαββίδης.

Μας τίμησαν δε με την παρουσία τους η Πρόεδρος της Τ. Κ. Σιδηροκάστρου κ. Αθανασία Αγγελίδου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τσίντσιος Γεώργιος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κύριος Νικόλαος Ιντζές, τα μέλη και χορευτές του συλλόγου καθώς και  εκπρόσωποι άλλων συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Τέλος ευχαριστούμε την Κοινότητα Καπνοφύτου και τον Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιδηροκάστρου για την παραχώρηση του φωτογραφικού υλικού.

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ

Η πρόεδρος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *