Συνάντηση του Δημάρχου Σιντικής με τον Ουκρανό Πρέσβη της Θεσσαλονίκης για την υποδοχή των προσφύγων

Ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης συναντήθηκε με τον Γενικό πρόξενο της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη Βαντίμ Σαμπλούκ, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της αστυνομίας στον Προμαχώνα. Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Σερρών Βαγγέλης Τσιώτας και η διοίκηση του Α.Τ. Προμαχώνα.

 

Ο κ. Φώτης Δομουχτσίδης αρχικά τόνισε ότι: «Υπάρχει συνεχής επικοινωνία και συνεργασία Δήμου και Περιφερειακής Ενότητας Σερρών για την υποδοχή των προσφύγων, προκειμένου να είμαστε έτοιμοι κατά την υποδοχή τους. Έχουμε ετοιμάσει ένα μικρό συνεργείο (ως Δήμος) που υποδέχεται τους πρόσφυγες και τους προσφέρει τα αναγκαία αγαθά και είδη πρώτης ανάγκης».

 

Ενώ συμπλήρωσε λέγοντας: «Όσοι καταφθάνουν στην χώρα μας μέχρι στιγμής πηγαίνουν κυρίως σε συγγενικά και φιλικά τους πρόσωπα εντός της επικράτειας. Πρόκειται κυρίως για γυναίκες και παιδιά, καθώς οι περισσότεροι άνδρες παραμένουν στο Ουκρανικό μέτωπο. Η Ελλάδα και όσοι μας παρακολουθούν πρέπει να είναι σίγουροι ότι ο Δήμος Σιντικής και σύσσωμοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν. Έχω εντυπωσιαστεί και συνάμα συγκινηθεί για τα γρήγορα αντανακλαστικά που επέδειξαν δημότες μου, καθώς από την πρώτη στιγμή τηλεφωνούν και ζητούν να μάθουν πώς μπορούν να βοηθήσουν».

 

 

Δηλώσεις έκανε και κ. Βαντίμ Σαμπλούκ αναφέροντας: «Ήρθα από τη Θεσσαλονίκη για να δω πώς είναι τα πράγματα με την υποδοχή των Ουκρανών που φτάνουν στην Ελλάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τις τοπικές αρχές που προσφέρθηκαν να οργανώσουν την υποδοχή των Ουκρανών πολιτών. Τώρα συζητάμε το πώς θα συνεχιστεί η διαδικασία, καθώς πολλοί άνθρωποι θα φτάσουν δυστυχώς χωρίς τα απαραίτητα χαρτιά και για αυτό συζητάμε πώς θα τους βοηθήσουμε. Η κατάσταση στην Ουκρανία είναι δύσκολη και ο κόσμος φοβάται. Η οικογένειά μου είναι στην Ουκρανία, υπάρχουν προβλήματα και στην επικοινωνία αλλά και με το φαγητό, αλλά αντιστεκόμαστε και ελπίζω σύντομα όλα να γίνουν καλά».

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι λειτουργεί οργανωμένος χώρος από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στα σύνορα, όπου βρίσκεται ο Διοικητής και προσωπικό της Δομής του Κλειδίου για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους όποτε παραστεί ανάγκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *