Συνεδρίασε το συντονιστικό όργανο του Δήμου Σιντικής για την αντιπυρική περίοδο

Την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021 στο Δήμο Σιντικής πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, η 1η συνάντηση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) για την αντιπυρική περίοδο 2021.

 

Ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, στη συνέχεια ανέφερε ότι προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτή η τεράστια λαίλαπα, η οποία κάθε χρόνο δυστυχώς αυξάνεται, είναι απαραίτητη η λήψη στρατηγικών αποφάσεων από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την πρόληψη και την καταστολή των πυρκαγιών κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

 

«Ο διάλογος μεταξύ των φορέων είναι επιβεβλημένος για την ανάπτυξη όλων των δυνατοτήτων τους, τον συντονισμό τους και σήμερα είναι μόνον η αρχή» είπε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γιάννης Τορουνίδης.

 

Οι φορείς που συμμετείχαν ήταν η Πυροσβεστική, η Αστυνομία, το Δασαρχείο, ο Στρατός, η Περιφέρεια, το Κέντρο Υγείας, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης, η ΑΝΕΣΕΡ κ. άλλοι.

 

Επίσης, δεδομένης της ευκαιρίας έγινε αναφορά από την ΑΝΕΣΕΡ για τους καθιερωμένους ετήσιους ψεκασμούς για προστασία από τα κουνούπια και του Δυτικού Νείλου.

 

Ο συντονισμός, η προετοιμασία και η ετοιμότητα είναι τα τρία στοιχεία που θα προστατεύσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τα δάση, τις περιουσίες και κυρίως τις ανθρώπινες ζωές.

Μετά την ανταλλαγή των απόψεων και των θέσεων του κάθε φορέα έληξε η τηλεδιάσκεψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *