Θετικά σχόλια για το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ποροΐων

Με δυο δράσεις στην εβδομάδα βιώσιμης κινητικότητας…

 

Δυναμική παρουσία είχε το κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πορόιων στην ευρωπαϊκή εβδομάδα Κινητικότητας στην οποία συμμετείχε ανταποκρινόμενο στην σχετική πρόσκληση του Δήμου Σερρών. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο «Σ.Θ.» η Ελευθερία Τσολάκη μέλος της Π.Ο το κέντρο συμμετείχε για την διάδοση και την χρησιμότητα της βιώσιμης κινητικότητας με δυο δράσεις. Η πρώτη είχε τον

τίτλο «μετακινούμε εξοικονομώντας πόρους και ενέργεια» και τη δράση που φέρει την ξένη προφορά «Plogging” που σημαίνει υγιές σώμα σε υγιές περιβάλλον. Η πρώτη δράση είναι ένα παιχνίδι που παίζουν τα παιδιά και έχει να κάνει με την κυκλοφοριακή αγωγή και την οικολογική μετακίνηση. Η δράση «Plogging” απαρτίζεται από σουηδική λέξη που σημαίνει μαζεύω και τη λέξη «Jogging” που σημαίνει χαλαρό τρέξιμο. Η τάση αυτή ξεκίνησε από τη Σουηδία αλλά έχει διαδοθεί ευρέως στην Ευρώπη. Συνδυάζει την εξάσκηση, την άσκηση του σώματος με το υγιές περιβάλλον. «Με τη δράση αυτή καθώς κάποιος κάνει τζόκινγκ έχει μαζί του μία σακούλα και μαζεύει ότι σκουπίδι βρει στην πορεία του. Και αυτό γιατί θέλει να τρέχει και να κινείται σε ένα καθαρό περιβάλλον Γιατί υγιές περιβάλλον σημαίνει υγιές σώμα» ανέφερε. Η κυρία Τσολάκη σημείωσε ότι είναι πολύ σημαντικό να συμμετέχουν σε τέτοιες δράσεις όλοι οι φορείς. «Η μαζική συμμετοχή των φορέων φανερώνει ότι όλοι είναι αρωγοί στην προσπάθεια των Σχολείων να αλλάξουν τη νοοτροπία και την συμπεριφορά της νέας γενιάς που αποτελεί το μέλλον της πατρίδας μας. Όλοι οι φορείς βγαίνουν εκτός έδρας και αναπτύσσουν δράσεις μέσα στο αστικό περιβάλλον» ανέφερε η κυρία Τσολάκη η οποία σημείωσε ότι σχολεία του Νομού Σερρών, εκτός Νομού αλλά και από το Εξωτερικό επισκέπτονται το ΚΠΕ Πορρόιων όλο το χρόνο και εκεί πραγματοποιούνται διάφορα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

 

Δ.Ν.

 

Στη φωτογραφία τα μέλη της Π.Ο Πορόιων Χρυσοχόου Βασίλης, Λεωνίδας Κωνσταντινίδης και Ελευθερία Τσολάκη ποζάρουν στο φακό του «Σ.Θ.»

 

Πηγή: sertharros.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *