Θετικές εξελίξεις για τις γεωτρητικές εργασίες στην περιοχή του Χαροπού

 Τον Δήμαρχο Σιντικής Φώτη Δομουχτσίδη επισκέφτηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 17 Φεβρουαρίου 2022 κλιμάκιο της ΕΑΓΜΕ αποτελούμενο από τον Προϊστάμενο του Τμήματος Γεωθερμίας Απόστολο Αρβανίτη και τον Υπεύθυνο του Έργου στην περιοχή του Χαροπού Παναγιώτη Βακαλόπουλο και συνοδευόμενο από τον Πρόεδρο Συμβουλίου Κοινότητας Χαροπού Θωμά Μελαδίνη, προκειμένου να τον ενημερώσουν για το γεωτρητικό πρόγραμμα της ΕΑΓΜΕ στην περιοχή βόρεια του Χαροπού.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εκτελείται από την ΕΑΓΜΕ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, γεγονός που σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση για τον Δήμο Σιντικής και περιλαμβάνει την ανόρυξη ερευνητικών γεωτρήσεων μεγάλης διαμέτρου με στόχο τη διερεύνηση των γεωθερμικών συνθηκών στο βόρειο τμήμα του πεδίου Σιδηροκάστρου.

Η πρώτη γεώτρηση ολοκληρώθηκε στα τέλη Οκτώβρη 2021 και έφτασε σε βάθος περίπου 200 μέτρων, με τα αποτελέσματά της να είναι ενθαρρυντικά, καθώς εντόπισε ρευστά θερμοκρασίας περίπου 75 βαθμών! Το γεωτρητικό πρόγραμμα θα συνεχιστεί τον Μάρτιο, με στόχο τόσο τη διερεύνηση των θερμοκρασιακών συνθηκών της περιοχής, όσο και της δυναμικότητας, όπως αυτή εκφράζεται με την παροχή.

Τόσο ο Δήμαρχος Σιντικής όσο και ο Πρόεδρος Συμβουλίου Κοινότητας Χαροπού τόνισαν ότι παρακολουθούν με ενδιαφέρον τη γεωθερμική έρευνα, ευχόμενοι τα αποτελέσματά της να δώσουν την ευκαιρία να μετατρέψουν τη γεωθερμία σε μοχλό οικονομικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της ΕΑΓΜΕ ευχαρίστησαν για ακόμη μια φορά τον κ.Δομουχτσίδη και τον κ.Μελαδίνη για την άμεση συμπαράστασή τους και στήριξη στην όλη προσπάθεια και σημείωσαν ότι στόχος τους είναι τα αποτελέσματα της γεωθερμικής έρευνας να αξιοποιηθούν και να προσφέρουν προοπτικές ανάπτυξης στην τοπική κοινωνία.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *