Το ΕΚΑΒ στην Κοίμηση ! Aντιδράσεις απο τον δήμο Σιντικής

Την άμεση αντίδραση της νέας δημοτικής αρχής Σιντικής προκάλεσε η γνωστοποίηση ότι το ΕΚΑΒ στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του και προκειμένου να καλύψει το βόρειο τμήμα του νομού Σερρών θα εγκατασταθεί στην Κοίμηση, στο κοινοτικό κατάστημα, όπου θα συγκεντρωθούν τα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας της περιοχής (τρία )  με αντίστοιχο προσωπικό ( 11 άτομα).

Ήδη το κτίριο βάφεται, αλλά διαπιστώνεται πως ο χώρος είναι ακατάλληλος και δεν μπορεί να στεγάσει μια τόσο σημαντική δραστηριότητα. Ήδη το Κέντρο Υγείας Ροδόπολης παραμένει χωρίς ασθενοφόρο καθώς μετακινήθηκε προσωρινά στο Νοσοκομείο Σερρών.   

Η  υπόθεση ξεκίνησε πριν απο μερικούς μήνες και είναι  άγνωστο εάν είχε  ενημερωθεί η προηγούμενη δημοτική αρχή και αν ναι γιατί δεν αντέδρασε .

Ο κ. Δομουχτσίδης μόλις ενημερώθηκε απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο του ΕΚΑΒ και στον αρμόδιο υπουργό προτείνοντας τα ασθενοφόρα με τον προσωπικό να στεγαστούν στο παλιό φυλάκιο ” Αλέξανδρος” στην γέφυρα του Στρυμόνα, όπου βρίσκεται πάνω στη διασταύρωση δυο εθνικών οδών , βρίσκεται κοντά στον Προμαχώνα και μπορεί να καλύψει τα χωριά του ορεινού όγκου, ενώ το κτίριο είναι έτοιμο και μεγάλο με χώρους διαμονής και παρκινγκ.    

 

Ένα ακόμη κέντρο θα πραγματοποιηθεί στη Νιγρίτα στο Κέντρο Υγείας για την κάλυψη του νότιου τμήματος του νομού.   

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *