Το μήνυμα του Δημάρχου Σιντικής για την 25η Μαρτίου

Το μήνυμά του για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, έστειλε ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης:

 

«Η διακοσιετηρίδα από την απαρχή της Ελληνικής Επανάστασης συνάμα με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, αποδίδουν έναν ιδιαίτερο συμβολισμό για την Πατρίδα μας. Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου, θέτει σε εγρήγορση την Εθνική μας ανάγκη με αίσθημα ενότητας και ασφάλειας για την διατήρηση των υπέρτατων αγαθών, ως παράδειγμα από τις πολυσχιδείς προσπάθειες των προγόνων μας για Αναγέννηση της Ελλάδος.

200 χρόνια από την Παλιγγενεσία του Έθνους μας, τιμούμε τους στρατηλάτες των μαχών που με αυταπάρνηση σήκωσαν τα όπλα με σκοπό να αποτινάξουν τον Οθωμανικό Ζυγό και να πετύχουν απέναντι στον Τούρκο δυνάστη τον διακαή πόθο πολλών αιώνων. Εμπνεόμαστε από τις ηγετικές μορφές του αγώνα και δεν ξεχνάμε τους ποταμούς αίματος, που πλημμύρισαν ως θυσία το πάνθεο των ηρώων.

Οι επικρατούσες συνθήκες δυστυχώς δεν μας επιτρέπουν να εορτάσουμε δοξάζοντας με μεγαλοπρέπεια την επέτειο της Εθνεγερσίας. Έχουμε μπροστά μας μια δοκιμασία που ως Δήμος Σιντικής, με υπομονή, σύμπνοια και ευθύνη την ξεπερνάμε. Η ελευθερία και η επιστροφή στην κανονικότητα είναι προ των πυλών. Και είμαι σίγουρος ότι οι πρόγονοι μας από ψηλά θα είναι υπερήφανοι για την μάχη που δίνουμε και θα κερδίσουμε!

Χρόνια πολλά Έλληνες

Χρόνια πολλά Ελλάδα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *