Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου

Από την Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου γίνεται γνωστό ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος την Κυριακή 14 Μαΐου (Σαμαρείτιδος) θα λειτουργήσει και θα κηρύξει τον Θείο Λόγο στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου  Προμαχώνος. Κατόπιν, θα μεταβεί στα οχυρά του ΡΟΥΠΕΛ για να τελέσει την επιμνημόσυνη Δέηση πριν την έναρξη της εκδήλωσης της αναβίωσης των μαχών, μια εκδήλωση που την οργανώνει ο Σύλλογος «Στενωπός» και ο Δήμος Σιντικής.

Για την εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης,  το Σάββατο 20 Μαΐου ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Εσπερινού στις 6:30 μ.μ. στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Ακριτοχωρίου και στις 8:00 μ.μ. στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Λιβαδειάς. Το πρωί της Κυριακής 21 Μαΐου (Τυφλού), ο Σεβασμιώτατος θα λειτουργήσει και θα κηρύξει τον Θείο Λόγο στον Ιερό Ναό Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Καστανούσας.

Την Τρίτη 23 Μαΐου ο Σεβασμιώτατος θα προεξάρχει κατά την πανηγυρική Ιερά Αγρυπνία για την απόδοση της εορτής του Πάσχα που θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Σιδηροκάστρου στις 8:00 το βράδυ.

Την Τετάρτη 24 Μαΐου στις 6:00 μ.μ. ο Σεβασμιώτατος θα μεταβεί στον ενοριακό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ηρακλείας για να τελέσει την ακολουθία της Θ΄ ώρας του Πάσχα και ακολούθως να χοροστατήσει κατά τον Εσπερινό της Αναλήψεως.

Την Πέμπτη 25 Μαΐου, για την Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Σωτήρος Χριστού, ο Σεβασμιώτατος θα λειτουργήσει και θα κηρύξει τον Θείο Λόγο στο γραφικό Σπήλαιο της Αναλήψεως στην ενορία του Αχλαδοχωρίου.

Το Σάββατο 27 Μαΐου ο Σεβασμιώτατος θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Κερκίνης, πλησίον του οποίου στεγάζεται Ιερό Παρεκκλήσιο αφιερωμένο στον εορτάζοντα Όσιο Ιωάννη τον Ρώσο.

Την Κυριακή 28 Μαΐου (Πατέρων Α΄ Οικ. Συνόδου) ο Σεβασμιώτατος θα μεταβεί στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου για να τελέσει την Θεία Λειτουργία και το Ετήσιο Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Σασίμων κυρού Γενναδίου, ο οποίος ετάφη στο κοιμητήριο της ως άνω Ιεράς Μονής πλησίον των γονέων του.  Κατά την πολυετή Αρχιερατική διακονία του διακρίθηκε ιδιαιτέρως για την εμπνευσμένη, αξιόλογη και ηχηρή συμμετοχή του στους διαθρησκειακούς διαλόγους ως μέλους του Παγκοσμίου Συμβουλίου των Εκκλησιών και Εκπροσώπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Το διήμερο 28 και 29 Μαΐου ο Σεβασμιώτατος θα μεταβεί στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας για να συμμετάσχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις για την εορτή του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Ιατρού, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος.

Την Κυριακή 4 Ιουνίου για την εορτή της Πεντηκοστής ο Σεβασμιώτατος θα μεταβεί στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Τριμόρφου, με την  ευκαιρία και της εορτής των Αγίων Μάρθας και Μαρίας, Παρεκκλήσιο των οποίων έχει ανοικοδομηθεί εντός της Ιεράς Μονής.

Το απόγευμα της Κυριακής στις 7:00, για την εορτή του Αγίου Πνεύματος, ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Εσπερινού στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Βαλτερού. Το πρωί της Δευτέρας, ο Σεβασμιώτατος θα λειτουργήσει και θα κηρύξει τον Θείο Λόγο στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Κερκίνης.

Το Σάββατο 10 Ιουνίου, παραμονή της εορτής του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Ιατρού, ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει κατά τον Εσπερινό στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Σιδηροκάστρου, ημέρα κατά την οποία εορτάζει ο Σύλλογος Φίλων Αυτοκινήτου και Μοτοσικλέτας Σιδηροκάστρου. Ακολούθως, θα ευλογήσει την Λιτάνευση της Εικόνος του Αγίου με μηχανοκίνητα μέσα.

Την Κυριακή 11 Ιουνίου ο Σεβασμιώτατος θα προεξάρχει κατά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων Ψωμοτοπίου.

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ  

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *