“TOC TOC” στο Σιδηρόκαστρο

Η μεγάλη επιτυχία έρχεται στο Σιδηρόκαστρο!

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Toc είναι η γαλλική συντομογραφία του Τrouble Obsessionnel Compulsif και στα ελληνικά σημαίνει «Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή».

«Toc Toc» λοιπόν.Στο χώρο υποδοχής του ιατρείου ενός διάσημου ψυχιάτρου,συναντιούνται πέντε άνθρωποι, οι οποίοι έχουν ραντεβού την ίδια ώρα με τον γιατρό.

Ο Άλκης,έχει το σύνδρομο του, το «Jill de la Turrette». Βρίζει ακατάπαυστα,αλλά παράλληλα ενημερώνεται για τις ασθένειες των υπολοίπων στην αίθουσα αναμονής.

Η Αθηνά,ταξιτζής στο επάγγελμα, έχει μανία με τους αριθμούς και το μέτρημα (αριθμομανία). Μετράει και υπολογίζει τα πάντα.

Η Ελένη, η υποχόνδρια ,έχει εμμονή με την καθαριότητα και τα μικρόβια.

Η Ειρήνη, είναι η θεούσα που πάσχει από το σύνδρομο της επαλήθευσης.

Ο Βασίλης,  έχει το σύνδρομο της παλιλαλίας. Επαναλαμβάνει πάντα ό,τι λέει δύο φορές, όσο μεγάλη ή μικρή είναι η φράση του,

Η πτήση του γιατρού καθυστερεί, ο βοηθός του ενημερώνει συνεχώς τους ασθενείς ότι ο γιατρός κοντεύει να φτάσει, αλλά δεν φτάνει ποτέ και οι χαρακτήρες όσο περιμένουν, γνωρίζονται μεταξύ τους, συζητούν και τέλος, προσπαθούν να συμπαρασταθούν και να βοηθήσουν ο ένας το πρόβλημα του άλλου. Θα φτάσει ο γιατρός έγκαιρα; Τα αποτελέσματα αυτού του αυτοσχέδιου group therapy είναι άκρως απρόσμενα, ανατρεπτικά, ξεκαρδιστικά και συγκινητικά!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συγγραφέας: Laurent Baffie

Σκηνοθεσία:Γιώργος Καρύδας

Σκηνικό: Γιώργος Καρύδας

Κοστούμια:Ο θίασος

Μουσική επένδυση-Ήχοι: Γιώργος Καρύδας

Επεξεργασία ήχων:Γιώργος Καρύδας

Αφίσα:Γιώργος Καρύδας

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης):

Σάββας Λεζκίδης

Αθηνά Μικρέλη

Ελένη Πλατή

Ειρήνη Κωνσταντινίδου

Βασίλης Αναστασιάδης

Φωτεινή Λυρίδου

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΘΙΑΣΟΥ

Στο Σιδηρόκαστρο Σερρών,η δράση της ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας,ξεκινά στις αρχές της δεκαετίας του ΄80,για 4-5 χρόνια,υπό την αιγίδα του Ε.Λ.Ο.Σ. (Εκπολιτιστικός Λαογραφικός Όμιλος Σιδηροκάστρου)Διακόπτεται για λίγα χρόνια,συνεχίζοντας το 1989,έως το 1994.Σε αυτή την περίοδο,ανεβαίνει το έργο ΄΄Οδυσσεβαχ΄΄ της Ξ Καλογεροπούλου,΄΄Ας Παίξουμε τους μεγάλους΄΄ του Α.Δελώνη,΄΄Το αφεντικό΄΄ της Λ Ιακωβίδου΄΄Φωνάζει ο κλέφτης΄΄ του Δ. Ψαθά και η ΄΄Πολυγαμία΄΄ του Γρ. Ξενόπουλου.Συνεχίζεται η πορεία της ομάδας με ανανέωση,από το ξεκίνημά της,ερασιτεχών ηθοποιών και κατάλληλα καταρτισμένου καλλιτεχνικού (ηθοποιοί-σκηνοθέτες) προσωπικού και από το 2007 ως ερασιτεχνική θεατρική ομάδα του Πνευματικού Κέντρου δήμου Σιδηροκάστρου,με σκηνοθέτη,έως σήμερα,το Γ.Καρύδα με τα έργα ΄΄Φωνάζει ο κλέφτης΄΄ και ΄΄Ζητείται ψεύτης΄΄ του Δ. Ψαθά,΄΄Μανωλάκης ο Βομβιστής΄΄ του Αλ. Σακελλάριου,΄΄Καραγκιόζης ο Μέγας΄΄ του Φ. Πολίτη και ΄΄Το Σώσε΄΄ του Μ. Φρέιν.Το 2012 ανασυστήνεται ως Θεατρική Ομάδα της Α.ΠΟ.ΔΡΑ.ΣΙ. (Αθλητική Πολιτιστική Δράση Σιντικής) και ανεβάζει τα έργα ΄΄Ο φίλος μου ο Λευτεράκης του Αλ. Σακελλάριου,΄΄Ξύπνα Βασίλη΄΄,΄΄Ο Αχόρταγος΄΄ και ΄΄Ο Εαυτούλης μου΄΄του Δ. Ψαθά, ΄΄Το Αστείον του Πράγματος΄΄ του Παν. Μέντη ,¨Συμπέθεροι απ΄ τα Τίρανα των Μ. Ρέππα και Θ. Παπαθανασίου,’Γιατρός με το στανιό’’ του Μολιέρου κ.α.,Μπαμπάδες με ρούμι, των Μ. Ρέππα – Θ. Παπαθανασίου,΄΄Ο σύζυγος που την έπαθε΄΄ του Μολιέρου,φτάνοντας στο σημερινό ΄΄Toc Toc’’ του Λοράν Μπαφί.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *