Βυρώνεια Σερρών: Αποκλεισμός του στρατοπέδου, έντονες διαμαρτυρίες

Από χθες το βράδυ είναι συγκεντρωμένοι κάτοικοι της Βυρώνειας  μπροστά στο στρατόπεδο «Ιλάρχου Ιωάννη Καλέργη»,  διαμαρτυρόμενοι  στο ενδεχόμενο να λειτουργήσει το στρατόπεδο  ως κλειστό  κέντρο στο οποίο θα φιλοξενηθούν προσωρινά  οι μετανάστες που μπήκαν στην Ελλάδα μετά την 1η Μαρτίου 2020, με στόχο να επαναπατρίζονται άμεσα στις χώρες καταγωγής τους.

Από την ώρα που πληροφορήθηκαν ότι το στρατόπεδο στη Βυρώνεια αποτελεί εναλλακτική λύση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής  άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από το στρατόπεδο και αυτή τη στιγμή ξεπερνούν τους 300 ενώ στο χώρο υπάρχει και ισχυρή αστυνομική δύναμη. Από τις  11 συνεδριάζει  εκτάκτως το Δ.Σ Σιντικής προκειμένου να συζητηθούν οι νέες εξελίξεις. Οι κάτοικοι της Βυρώνειας έκλεισαν την είσοδο του στρατοπέδου  για να εμποδίσουν να μπούνε μέσα τα μηχανήματα που πρόκειται να ξεκινήσουν τις εργασίες που απαιτούνται.

Χθες επισκέφθηκε το στρατόπεδο Ροδόπολης το οποίο βρίσκεται εντός του αστικού ιστού και αρχικά ανακοινώθηκε για τη δημιουργία κλειστού κέντρου, ο Γενικός Γραμματέας μεταναστευτικής πολιτικής Μανώλης Λογοθέτης ο οποίος   συναντήθηκε με τις τοπικές αρχές τους αιρετούς και τους κατοίκους ακούγοντας τις ενστάσεις τους. Ο κ. Λογοθέτης είπε ότι είναι εθνικής σημασίας το θέμα  και πως θα φιλοξενηθούν προσωρινά περίπου 1000 άτομα, οικογένειες που καταφθάνουν στα νησιά.

Αύριο Σάββατο τη Ροδόπολη και τη Βυρώνεια στο Δήμο Σιντικής θα επισκεφθεί στις 12 το μεσημέρι ο Πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης»  Κυριάκος Βελόπουλος.

Δέσποινα Γιαννακίδου
Πηγή : ΕΡΤ Σερρών
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *