Χαρωπό : Ξεκίνησε το συμμάζεμα

Ένας μήνας πέρασε από την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Κοινοτικού Συμβουλίου.

Τα προβλήματα που αφορούν την Κοινότητα μας είναι πάρα πολλά, γίνεται η συστηματική καταγραφή όλων των προβλημάτων με σκοπό την ιεράρχηση και την επίλυσή τους σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου και τους αρμόδιους αντιδημάρχους.


Η αρχή έγινε από το «κοινό μας σπίτι» το κοινοτικό κατάστημα, η εικόνα εγκατάλειψης που παρουσίαζε δεν υπάρχει πλέον, καθώς με πολύ μεράκι καθαρίστηκε το κτήριο και τακτοποιείται το αρχείο της. Στόχος είναι το κτήριο να εξωραϊστεί και να καταγραφεί το πλούσιο αρχείο της προς εξυπηρέτηση των συγχωριανών. Το Κοινοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε στις 13 Σεπτεμβρίου, όπου σε μία πολύωρη συνεδρίαση, όλα τα προβλήματα του Χαρωπού και της περιφέρειας του, αποτυπώθηκαν στα πρακτικά του και επιδόθηκαν στον Δήμαρχο και στους αρμόδιους αντιδημάρχους. Επίσης επιδόθηκε στην εκτελεστική επιτροπή του Δήμου το ετήσιο πρόγραμμα δράσεων και έργων της Κοινότητας το οποίο βασίζεται σε τρεις άξονες :
1) Αποκατάσταση της καθημερινότητας.
2) Ανάδειξη του χωριού.
3) Κοινωφελή έργα.
Με συνεργεία του Δήμου Σιντικής έγιναν διάφορες εργασίες στο χωριό (αποκομιδή κλαδιών από την κεντρική πλατεία, καθαρισμός από χώματα και μπάζα των κοινόχρηστων χώρων κ.α.) με άμεση προτεραιότητα την απορρύπανση του σημείου απέναντι από το παιδικό σταθμό, έξω από τον κάδο ογκωδών υλικών.
Η καθαριότητα είναι δείκτης πολιτισμού του χωριού και των ανθρώπων του. Ένα χωριό καθαρό, πέρα από αναβαθμισμένο ποιοτικά και αισθητικά, δείχνει ότι σέβεται και προστατεύει τη δημόσια υγεία. Η καθαριότητα δεν αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του Δήμου. Ο πολίτης πρέπει να είναι κοινωνός της προσπάθειας για να είναι και να διατηρείται το χωριό καθαρό. Πρέπει να σέβεται τον δημόσιο και τον κοινόχρηστο χώρο, όπως ακριβώς τον ιδιωτικό.
Το πριν και το μετά είναι κάτι παραπάνω από εμφανές.
Θωμάς Μελαδίνης


 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *