«Έλαμψαν» δια της… απουσίας τους Κυβέρνηση και τοπικοί κυβερνητικοί βουλευτές- Απαξίωσαν τον εορτασμό για τη μάχη των οχυρών στο Ρούπελ


Μία ένδοξη «σελίδα» της Ελληνικής ιστορίας, αυτή της μάχης των οχυρών, «αντιμετωπίζεται» με τον πλέον απαξιωτικό τρόπο από την Κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και από τους κυβερνητικούς βουλευτές των Σερρών.

Το πρωί της Κυριακής 7 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση μνήμης και τιμής για τη συμπλήρωση 83 ετών από τη «Μάχη των Οχυρών», όταν οι ήρωες του Ελληνικού Στρατού καθήλωσαν τους εισβολείς Ναζί στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα με ηρωισμό, θάρρος και πνεύμα αυτοθυσίας.

Ωστόσο, οι 4 βουλευτές της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, Τάσος Χατζηβασιλείου, Φωτεινή Αραμπατζή και Θεόφιλος Λεονταρίδης «έλαμψαν» διά της… απουσίας τους από τον εορτασμό της μάχης των οχυρών στο Ρούπελ, προκαλώντας- φυσικά- τα ανάλογα σχόλια.

Από τους Σερραίους βουλευτές, ο μόνος που «έδωσε το παρών» ήταν ο Βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Κώστας Μπούμπας, ενώ παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Νατσιός, ο οποίος δήλωσε: «Βρισκόμαστε σήμερα στα δοξασμένα και ιερά χώματα του Οχυρού Ρούπελ, όπου τον Απρίλιο του 1941 και πάλι οι Έλληνες στρατιώτες και ο Ελληνικός Στρατός έδωσαν μαθήματα φιλοπατρίας, αξιοπρέπειας και φιλότιμου σε όλη την τότε γονατισμένη Ευρώπη. Τιμή και δόξα στους αγωνιστές του Ρούπελ».

Μάλιστα, η ΝΙΚΗ στην ανακοίνωσή της «στηλίτευσε» την απουσία της Κυβέρνησης αναφέροντας τα εξής: «Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε ότι σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός του Β΄ΠΠ και της ένδοξης ιστορίας της Ελλάδος δεν βρέθηκε ούτε ένας Βουλευτής της ΝΔ για να εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση και την Βουλή των Ελλήνων. Απ’ ό,τι φαίνεται προτίμησαν να αποδώσουν τα διαπιστευτήρια υπακοής τους στον Πρωθυπουργό, παρά να βρεθούν με τον λαό της Μακεδονίας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *