Ανακαινίζονται και αναβαθμίζονται ενεργειακά τα Κ.Υ. Σιδηροκάστρου και Ροδόπολης


Η υπογραφή συμβάσεων για την ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση και ανακαίνιση των κτιριακών υποδομών και εγκαταστάσεων 3 Νοσοκομείων και 26 Κέντρων Υγείας της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, πραγματοποιήθηκε πριν μερικές ημέρες.

Τη σύμβαση υπέγραψαν οι Διοικητές της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, Παναγιώτης Μπογιατζίδης και Δημήτρης Τσαλικάκης, παρουσία του Εντεταλμένου Συμβούλου και Επικεφαλής της Μονάδας Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Το ύψος των συμβάσεων ανέρχεται σε 66,73 εκατ. ευρώ. Τους διαγωνισμούς για τα έργα ωρίμασε και διενήργησε η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ, με αναθέτουσα αρχή την 3η και 4η Υγειονομική Περιφέρεια, του Υπουργείου Υγείας.

Όσον αφορά στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, η σύμβαση αφορά στα Κέντρα Υγείας Μαυροθάλασσας, Σερρών, Στρυμονικού, Ηράκλειας, Σιδηροκάστρου, Ροδόπολης.

Αναλυτικά, οι συμβάσεις που υπεγράφησαν αφορούν τα νοσοκομεία ΓΝΘ Παπανικολάου, ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης και ΓΝ Χαλκιδικής, συνολικής αξίας 27.856.085,01€ και τα Κέντρα Υγείας Ορεστιάδας, Δικαίων, Σουφλίου, Σαπών, Ιάσμου, Αβδήρων, Εχίνου, Σταυρούπολης, Παρανεστίου, Νευροκοπίου, Προσοτσάνης, Μαυροθάλασσας, Σερρών, Στρυμονικού, Ηρακλείας, Σιδηροκάστρου, Ροδόπολης, Νέας Μηχανιώνας, Ζαγκλιβερίου, Μαδύτου, Σοχού, Θέρμης, Πρίνου, Χρυσούπολης, Αγ. Νικολάου, Κασσάνδρειας, συνολικής αξίας 38.883.891,93 €.

Το Έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης –NextGenerationEU και υπάγεται στους ειδικούς όρους εκτέλεσης των Δράσεων και Έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα της αναβάθμισης των υποδομών της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, όπως αυτό έχει σχεδιαστεί από το Υπουργείο Υγείας και έχει ενταχθεί για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα για τον εκσυγχρονισμό του Εθνικού Συστήματος Υγείας που έχουν πραγματοποιηθεί τις τελευταίες δεκαετίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *