Τίμησαν στα Άνω Πορόϊα τη μνήμη του Ήρωα Δημητρίου Ίτσιου


Τιμήθηκε σήμερα το πρωί, η μνήμη του Λοχία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου Δημητρίου Ίτσιου, στο τόπο καταγωγής του, τα Άνω Πορόϊα.

Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Iερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακάριο ανέγνωσε τρισάγιο στον Ήρωα, ο οποίος με την αντρειοσύνη και την αυτοθυσία που επέδειξε με τους συμπολεμιστές στο πολυβολείο Π8 της Ομορφοπλαγιάς, εξολόθρευσε πάνω από 250 Ναζί στην Οροσειρά Μπέλες και κατατάχθηκε στο πάνθεο των Ελλήνων Ηρώων.

Η σεμνή τελετή πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του χωρίου, εκεί όπου βρίσκεται η προτομή του Δημήτριου Ίτσιου.

Αμέσως μετά την επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρέλεση των μαθητών, μαθητριών και τμημάτων πολιτιστικών συλλόγων του Νομού Σερρών

Παρόντες στην εκδήλωση μνήμης και τιμής ήταν: η Βουλευτής Σερρών ΝΔ Φωτεινή Αραμπατζή, ο Βουλευτής Σερρών ΝΔ Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Δήμαρχος Σιντικής Γεώργιος Τάτσιος, Εκπρόσωποι του Στρατού, Αστυνομίας και Πυροσβεστικής, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *