Σιδηρόκαστρο : Το συμβαίνει με το κτίριο της Λέσχης Αξιωματικών

Ακατανόητη κατάσταση  με την Λέσχη Αξιωματικών Σιδηροκάστρου, που έφερε στην επιφάνεια με ρεπορτάζ του ο Δημήτρης Κώττας και το Infonews24.gr, κάνοντας αναφορά στο παρελθόν της υπόθεσης την διεκδίκηση του χώρου απο τον δήμο Σιντικής και την Μητρόπολη Σιδηροκάστρου και ρωτώντας αν το θέμα τέθηκε στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κατά την επίσκεψη του στο Ρούπελ.

Ο δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης ανάρτησε στο Facebook απάντηση του Υπουργείο που έλαβε τον Φεβρουάριο  του 2021, στην οποία αναφέρεται πως υπάρχει πρόβλημα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς, όλως περιέργως.

Στο μεταξύ στο θέμα παρενέβη και ο Γιώργος Τσαταλτσινός κάνοντας λόγω για καταστάσεις για “γέλια και για κλάματα” , αλλά και ο Νίκος Σκαρλάτος.

 

Αναξιοποίητο παραμένει το κτίριο της ΛΑΦ Σιδηροκάστρου

 

Δεν έχει αλλάξει τίποτα από το ρεπορτάζ που είχε κάνει το Infonews24.gr στις 11 Οκτωβρίου 2020 αναφορικά με το αναξιοποίητο κτίριο  Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Σιδηροκάστρου.

Η Λέσχη ανήκει στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) με την νυν δημοτική αρχή της Σιντικής να κάνει προσπάθειες προκειμένου να αξιοποιήσει το χώρο, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν μέχρι στιγμής ευήκοα ώτα από πλευράς του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ο δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης το 2019 είχε καταθέσει αίτημα στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο αλλά μέχρι και σήμερα απάντηση δεν υπάρχει.

Επίσης, και ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος με επιστολή του προς τον κύριο Παναγιωτόπουλο ζητούσε το εν λόγω κτήριο προκειμένου να στεγαστούν εκεί τα γραφεία της μητρόπολης αλλά και να κατασκευαστεί μουσείο εκκλησιαστικών κειμηλίων.

Θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε αν το θέμα τέθηκε προς τον κύριο Παναγιωτόπουλο για μια ακόμη φορά με αφορμή την επίσκεψή του το Ρούπελ την Κυριακή 11 Απριλίου.

 

Η ανάρτηση του Δημάρχου Σιντικής

Η τελευταία απάντηση από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας/ΥΠΑΑΠΕΔ, στο τελευταίο αίτημα του Δήμου Σιντικής (22 Φεβρουαρίου 2021) για παραχώρηση της ΛΕΣΧΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΏΝ Σιδηροκάστρου, στο Δήμο, με οποιαδήποτε μορφή (Ενοίκιο, χρήση κλπ).

ΥΠΆΡΧΕΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΌ ΠΡΟΒΛΗΜΑ στο Υπουργείο !!!

Θα επιμείνουμε….

 

 

Γιατί το ΥΠΕΘΑ λέει «όχι» προς το παρόν στην παραχώρηση της ΛΑΦ Σιδ/στρου-«Μπάχαλο» με το ιδιοκτησιακό καθεστώς;

 

Ένα «όχι» εισέπραξε ο Δήμος Σιντικής από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σχετικά με την αξιοποίηση του κτιρίου της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Σιδηροκάστρου. Ο δήμος Σιντικής πολλάκις ζήτησε από το αρμόδιο Υπουργείο να του παραχωρηθεί το ακίνητο, προκειμένου να το αξιοποιήσει, ωστόσο για πολύ καιρό δεν υπήρχε επίσημη απάντηση.

 

Σήμερα, Τρίτη 13 Απριλίου μια ημέρα μετά το ρεπορτάζ που έκανε το Infonews24.gr σχετικά με το αναξιοποίητο κτίριο της ΛΑΦ Σιδηροκάστρου, ο δήμος Σιντικής με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνει γνωστό ότι στις 22 Φεβρουαρίου 2021 είχε κατατεθεί και πάλι αίτημα στο ΥΠΕΘΑ για παραχώρηση της ΛΑΦ Σιδηροκάστρου, με οποιαδήποτε μορφή (ενοίκιο, χρήση κλπ) με την απάντηση του Υπουργείου στις 30 Μαρτίου να είναι αρνητική.

 

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως μέσα από το συγκεκριμένο έγγραφο αναδεικνύεται το πρόβλημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, το οποίο δεν φαίνεται να είναι ξεκαθαρισμένο.

 

Συγκεκριμένα, στο  έγγραφο που εστάλη από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σημειώνονται τα εξής: «Σας γνωρίζουμε ότι, σε συνέχεια του (β) σχετικού με το ακίνητο του θέματος και κατόπιν ενημέρωσης από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου (Ταμείο Εθνικής Άμυνας-ΤΕΘΑ) στη παρούσα φάση δεν είναι δυνατή η αξιοποίηση αυτού, λόγω εκκρεμοτήτων στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, για την επίλυση των οποίων έχουν αναληφθεί αρμοδίως οι απαραίτητες ενέργειες. Σαφώς σας ενημερώνουμε ότι η Υπηρεσία μας θα προβεί σε ενημέρωσή σας σε εύθετο χρόνο, αμέσως μόλις αρθεί η προαναφερόμενη δυσχέρεια αξιοποίησης του ακινήτου ενδιαφέροντός σας».

 

Πάντως, εντύπωση προκαλεί το γεγονός για ποιο λόγο το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το ΤΕΘΑ δεν παραχωρούν τέτοιου είδους ακίνητα, προκειμένου να αξιοποιηθούν από τους δήμους, φορείς και τοπικές κοινωνίες και τα αφήνουν αναξιοποίητα και ρημάζουν.

 

 Ο Γιώργος Τσαταλτσινός

 

ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ 13-04-2021   ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΜΑΤΑ.       

                              Α Ν  Ε Ι Ν Α Ι   Δ Υ Ν Α Τ Ο Ν ?      

ΕΝ ΕΤΕΙ 2021 ΚΑΙ ΜΕΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ,ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ  ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ  ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΗΚΕΙ Η ΛΕΣΧΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ (κι αν χρειαστεί να μάθουν θα φτάσουν μάλλον και στα δικαστήρια και άντε περίμενε μετά 20 χρόνια τελική απόφαση))                                                     

                                  Α Ν  Ε Ι Ν Α Ι   Δ Υ Ν Α Τ Ο Ν ?                            ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΈΝΑ ΣΩΡΟ ΧΡΉΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΊΝΟΥΝ ΑΥΤΆ ΤΑ ΚΤΉΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΉΝΟΥΝ ΚΑΙ ΡΗΜΑΖΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑ ΤΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ.

 Εκφράζοντας καθαρά την άποψή μου, θεωρώ απαράδεκτη την στάση των “ΒΟΛΕΥΤΑΔΩΝ” όλων των κομμάτων,  στα θέματα που έχουν να κάνουν με τις αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού. Γιατί δεν προτείνουν στην Βουλή νόμο που θα περάσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, υποθέσεις που αφορούν την οικονομία κάθε τόπου και αυτή μένει στάσιμη εξ αιτίας της υποτιθέμενης άγνοιας της κεντρικής εξουσίας ή της Υπηρεσίας της αρχαιολογίας ή του Δασαρχείου? Κι εσείς κύριοι και κυρίες (Σιντίκιοι) που παρενέβητε στο παρελθόν, όπως λέτε, σε Υπουργούς για να επιλυθεί το θέμα του Κρουσοβίτη, γιατί δεν παρεμβαίνετε και στην περίπτωση αυτή στο θέμα της τέως Λέσχης αξιωματικών? Αλλά κι αν κάνετε κάτι τέτοιο, γιατί αλήθεια θα πρέπει να σπρώξετε εσείς  το θέμα αυτό? Οι Βολευτάδες δεν είναι υποχρεωμένοι να προστατέψουν την περιουσία του κράτους? Αυτοί δεν θα έπρεπε να γνωρίζουν που ανήκουν οι ΛΑΦ . Γιατί όμως να ενδιαφερθούν αλήθεια?  Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι  η επανεκλογή τους.  Κύριε Δήμαρχε συστημένο σε όλους τους Βολευτάδες των Σερρών με το ερώτημα γιατί επιτρέπουν την καταστροφή της κρατικής περιουσίας?

Νίκος Σκαρλάτος

Η πρόταση μου Γιώργο παλαιότερα ήταν να αξιοποιηθεί η Λέσχη από την Στρατιωτική Υπηρεσία ως παράρτημα του Πολεμικού Μουσείου ή ως Στρατιωτικό Μουσείο, διότι χρειάζεται και ανάλογο προσωπικό, όπως υπάρχουν σε άλλες πόλεις με ανάλογη στρατιωτική ιστορία. Δεν καταλαβαίνω τον λόγο που το διεκδικεί ο Δήμος και να πληρώνει ενοίκιο, όταν έχει απλήρωτο το συμβολικό τίμημα για το αεροδρόμιο. Το τζάμπα, όπως γνωρίζεις μετά τα μνημόνια έχει καταργηθεί, αφού η Δημόσια περιουσία έχει υποθηκευτεί!!

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *