Σέρρες: Η 80η Επέτειος από τη μάχη στα Οχυρά του Ρούπελ

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου της ενορίας του Ζευγολατιού λειτούργησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο την Δ΄ Κυριακή των Νηστειών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος.

 

Πρόκειται για μια ολιγάριθμη και ακριτική ενορία της Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου, η οποία όμως διακρίνεται για την δυναμική της, εξαιτίας των φιλακόλουθων και ευλαβών κατοίκων αλλά και της πρωτοβουλίας του εφημερίου π. Χρήστου Νάκη, ο οποίος εργάζεται καθημερινά για την ευπρέπεια του Ιερού Ναού και την πνευματική καλλιέργεια των ενοριτών του.

 

Αυτό και υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του, αφού πρωτίστως έκανε εκτενή αναφορά στον Άγιο Ιωάννη τον οποίο τιμά ιδιαιτέρως η Εκκλησία την Δ΄ Κυριακή των Νηστειών για τις πνευματικές αρετές του, αλλά και για το συγγραφικό του έργο.

 

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο οχυρό του Ρούπελ για να τιμήσει την 80η επέτειο από την ιστορική μάχη στα απόρθητα οχυρά της περιοχής.

 

Η τελετή ήταν ιδιαιτέρως λιτή εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων, έγινε ωστόσο με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα, έτσι όπως αρμόζει να τιμούμε όλους τους ένδοξους προγόνους μας που θυσιάστηκαν στο βωμό της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας.

 

Παραβρέθηκαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός Χαράλαμπος Λαλούσης, οι Βουλευτές Ν. Σερρών κ. Αναστάσιος Χατζηβασιλείου και κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος και ο Δήμαρχος Σιντικής κ. Φώτιος Δομουχτσίδης.

 

Μετά την Επιμνημόσυνη Δέηση ακολούθησε η εκφώνηση του Πανηγυρικού λόγου και η κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους της πολιτικής και στρατιωτικής εξουσίας.

 

Πηγή: Romfea.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *