Αλ. Χρυσάφης για λατομείο στο Λαϊλιά: «Ο Δήμος Σερρών θα πρέπει να πρωτοστατήσει στη διαφύλαξη της νομιμότητας και της προστασίας του περιβάλλοντος»

Το θέμα της λειτουργίας λατομείου στο Λαϊλιά, στην ευρύτερη περιοχή της τοπικής κοινότητας Αχλαδοχωρίου, του Δήμου Σιντικής, έθεσε εκτός ημερήσιας διάταξης, στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Σερρών, η επικεφαλής της «Δύναμης Σερραίων» Αριάδνη Παπαφωτίου, καθώς ο Λαϊλιάς αποτελεί αναπόσπαστο και σημαντικό «κομμάτι» και του Δήμου Σερρών.

 

Ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης τόνισε αρχικά πως ο Λαϊλιάς είναι ένα βουνό που μας ενδιαφέρει όλους και πρωτίστως τον Δήμο Σερρών.

 

«Ο Λαϊλιάς είναι ένα ενιαίο βουνό, είναι ένας τόπος τον οποίο οφείλουμε όλοι να τον προστατεύσουμε και θέλουμε όλοι να τον προστατεύσουμε, ούτως ώστε να μην έχουμε επιπτώσεις στο περιβάλλον. Την περιβαλλοντική συνείδηση της δημοτικής αρχής, αλλά και πιστεύω και ελπίζω όλου του δημοτικού συμβουλίου την έχουμε αποδείξει και πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτη» επεσήμανε ο κ. Χρυσάφης προσθέτοντας πως υπ’ αυτήν την έννοια θα πρέπει να γίνονται συντονισμένες και οργανωμένες κινήσεις και πως οι όποιες αποφάσεις στη διαδικασία αυτή είναι αποφάσεις που ακολουθούν κάποια στάδια.

 

Ο Δήμαρχος Σερρών διευκρίνισε πως στις υπηρεσίες του Δήμου δεν έχει φτάσει κάτι συγκεκριμένο και πως τόσο ο ίδιος, όσο και δημοτικοί σύμβουλοι ενημερώθηκαν για το θέμα την τελευταία εβδομάδα.

 

«Εμείς προφανώς και θα εκπέμψουμε τη δική μας θέση. Προφανώς και θα είναι ένα θέμα στο οποίο ο Δήμος Σερρών θα πρέπει να πρωτοστατήσει, για τη διαφύλαξη της νομιμότητας, που είναι το κυρίαρχο, σε συνδυασμό φυσικά και με τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος» δήλωσε ο κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης, ο οποίος ανακοίνωσε πως θα έχει συνάντηση και με τον Πρόεδρο του Αχλαδοχωρίου, με τον οποίο ήρθε ήδη σε επαφή και πρόσθεσε:

«Να είστε σίγουροι ότι θα γίνει ενημέρωση και του Δημοτικού Συμβουλίου για όλες τις πτυχές αυτής της απόφασης. Δεν είναι κάτι το οποίο σε αυτή τη φάση, δηλαδή μέχρι το 15Αύγουστο, θα διαμορφώσει κάτι διαφορετικό απ’ αυτό που ήδη ως διαδικασία ‘τρέχει’. Εμείς οφείλουμε να λάβουμε την ενημέρωσή μας, ολοκληρωμένα όμως, για να προχωρήσουμε με σοβαρότητα, με υπευθυνότητα στην έκδοση της θέσης του Δήμου Σερρών για το συγκεκριμένο αυτό θέμα, που τονίζω ότι δεν είναι μόνο θέμα Δήμου Σιντικής, αλλά όλων των Σερραίων».

Πηγή : infonews24.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *