Αναβίωση μάχης Ρούπελ : Φωτορεπορτάζ – Σχόλια

Δείτε τις φωτογραφίες και διαβάστε σχόλια …

 

 

Ο Dimitris Kwttas πρόσθεσε μια νέα φωτογραφία.

 

…και η Κρήτη στηρίζει την αναβίωση Ρουπελ!!! Μαζι με τον Κρητικό κο Ευάγγελο Γραμματικακη

 

Ο Basilis Kalaitzidis πρόσθεσε 7 νέες φωτογραφίες.

 

 ΡΟΥΠΕΛ 1941 – Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ —

 

Ρουπελ 2018 εκεί ψηλά στα οχυρά μας , μαζί με χιλιάδες ακόμη επισκέπτες παρακολουθήσαμε με περηφάνια και συγκίνηση την Αναβίωση .

Σαν σε ταινία Hollywood.. Πραγματικά εντυπωσιακό …

Δεν θα σταθώ στην ιστορική σημασία της εκδήλωσης , αλλά στην υλοποίηση -ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ενός ιστορικού γεγονότος , σε κορυφαίο τουριστικό δρώμενο της περιοχής μας .

Μια Ωραία ΙΔΕΑ, και χιλιάδες επισκέπτες από όλα τα μέρη της Ελλάδας , εδώ στην Σερρες .

Συγχαρητήρια στον – στους εμπνευστές της ΙΔΕΑΣ , αλλά και όσους πίστεψαν και την στήριξαν !!!!

 

Παύλος Καρυπίδης

 

Οχυρό Ρούπελ στο Νομό Σερρών στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα !!!!!!! Αναβίωση της μάχης των Οχυρών 1941 !!!!! Μια πολύ καλή συλλογική προσπάθεια και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές !!!!!! Και βέβαια ….. η συμμετοχή του κόσμου κάθε ηλικίας εμτυπωσιακή !!!!!!!

 

 

Η Olga Fitagouridou είναι με τον Tasos Fitagouridis.

Παρευρέθηκα σήμερα, για πρώτη φορά, στο φεστιβάλ ιστορικής αναπαράστασης «Ρούπελ 1941. Η αναβίωση». Η εμπειρία εκπληκτική!! Αισθάνθηκα πολλές φορές δέος και συγκίνηση αφενός μεν διότι «περπάτησα» σε χώματα ιερά που κάποιοι θυσιάστηκαν για να τα υπερασπιστούν και αφετέρου γιατί τα όσα διαδραματίστηκαν σε μετέφεραν νοερά σε στιγμές και καταστάσεις που «έγραψαν», άξια, λαμπρές σελίδες στη νεότερη ιστορία μας. Αποκορύφωμα, κατά την ταπεινή μου γνώμη, η μεστή και συγκινητική ομιλία της εγγονής του ήρωα Λοχαγού Κυριακίδη που μέσα σε λίγες αράδες υπογράμισε την ουσία της εκδήλωσης που δεν είναι παρά η διατήρηση και ενίσχυση της ιστορικής μνήμης.Συγχαρητήρια σε όλους όσους κόπιασαν για να βγει σε πέρας όλο το εγχείρημα: το σωματείο ΣΤΕΝΩΠΟΣ. ΟΧΕΙΡΩΣΕΙΣ ΜΠΕΛΕΣ ΑΓΚΙΣΤΡΟΥ, την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ Αγκίστρου, την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, τον Δήμο Σιντικής και, πάνω από όλα, τους εθελοντές που εργάστηκαν ακούραστα για την άρτια οργάνωση της όλης εκδήλωσης. Και, ναι, ο στόχος είναι διττός: πρέπει να μας ενδιαφέρει η προσέλευση επισκεπτών στην περιοχή μας που θα επιφέρει θετικό πρόσημο στην οικονομία της περιοχής μας, αλλά ας μην ξεχνάμε το πιο σημαντικό που δεν είναι άλλο από το να γνωρίσουμε την ιστορία μας, να διδαχθούμε από αυτήν και να τιμήσουμε όσους την «έγραψαν» με το αίμα τους…Καλή συνέχεια!!

 

 

Διονυσία Ζήκα

 

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ρούπελ 1941 – Η Αναβίωση» , πραγματοποιήθηκε η προβολή της εξαιρετικής ταινίας «Ουζερί Τσιτσάνης» του Μανούσου Μανουσάκη την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018 και ώρα 20:00 στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Νέο Πετρίτσι .

Μετά την προβολή της ταινίας ακολούθησε συζήτηση με τον σκηνοθέτη. Ευχαριστώ κ Μανουσάκη!

 

 

Στυλιανή Προφυλλίδου

 

Τώρα που ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την μάχη των Οχυρών, έχω να δηλώσω ευθαρσώς και προκλητικώς το εξής:

ΔΕΝ μπορείτε να φανταστείτε τι παλούκι ήταν!

Και αυτό το λέω εγώ που συνέδραμα λίγο, ως μέλος της διοργανώτριας ομάδας “Στενωπός”. Τα ΔΣ της Στενωπού καθώς και της συνδιοργανώτριας ΚοινΣΕπ Άγγιστρο Δράση, αλλά και τα μέλη και οι εθελοντές αυτών, κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες, και μάλιστα χωρίς το παραμικρό χρηματικό κέρδος, όπως κάποιοι ζηλόφθονες ανόητοι νομίζουν!

 

Ξέρετε τι εύκολα που στήνεται μία Ιστορική παρέλαση, μία Ιστορική χοροεσπερίδα, και μία αναπαράσταση μάχης;; Από πέρυσι τον Οκτώβριο ξεκίνησαν οι ετοιμασίες… για να καταλάβετε για τι μανίκι μιλάω!

 

Είμαι σίγουρη πως κάθε χρόνο οι εκδηλώσεις θα γίνονται καλύτερες και διασημότερες, κατι που θα φέρει τουριστική και οικονομική ανάπτυξη στον ακριτικό Δήμο Σιντικής, στον οποίο ανήκουν 8 από τα 21 Οχυρά Μεταξά, και φυσικά τα δύο γνωστότερα εξ΄ αυτών, τα Ρούπελ και Ιστίμπεη.

 

Είμαι εγγονή θανόντα ηρωα του Ιστίμπεη, και το θεωρώ χρέος να συμβάλλω όπως μπορώ στην ανάδειξη των Οχυρών.

Ο κόσμος αγκάλιασε πανελλήνια το συμβάν. Σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις πάνω από 6000 κόσμος επισκέφτηκε αυτό το τριήμερο την περιοχή.

 

Και για να κλείσω όμως και με μία κακία, αν και περισσότερο παράπονο θα είναι, δεν είδα παραπάνω από 15 συγχωριανούς μου στις εκδηλώσεις! Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα πως η ανάδειξη της τοπικής Ιστορίας μόνο οφέλη μπορεί να φέρει. Προφανώς έπαιξε σπουδαίο ρόλο η προπαγάνδα κάποιων ανόητων που δεν εκπληρώθηκαν οι δικές τους σκοπιμότητες. Εκτός αυτού αν συνυπολογίσουμε και την γενική αδιαφορία, τότε δένει καλύτερα το γλυκό!

 

Αλλά… ξέρετε κανέναν να άγιασε στον τόπο του;;

 

 

 

Ο Κωστας Σιμος βρίσκεται στην τοποθεσία Οχυρό Ρούπελ.

Αναβίωση Ρούπελ…..

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις…..

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και στους εθελοντές, για αυτό που ζήσαμε εχθές…..

Φωτογραφία του Κωστας Σιμος.

Ιωάννης Θ. Χατζόπουλος‎

Μετά την μοναδική του εμφάνιση στο Dancing for ΚΕΘΙΣ αλλά και τις αναγνωρισμένες “δημοσιογραφικές” του φιγούρες για τη λήψη φωτογραφιών μέχρι και ο κ. Κωστάλας ήρθε στο Ρούπελ για να γνωρίσει τον δικό μας star που στήριξε όπως και το σύνολο των “μάχημων” συναδέλφων του την ΑΝΑΒΙΩΣΗ.

Η είσοδος του μάλιστα από την κεντρική σκηνή , παρουσία χιλιάδων θεατών , προς τον κ. Κωστάλα ήταν μοναδική ενώ χρειάστηκαν και αστυνομικές δυνάμεις για να συγκρατήσουν το πλήθος των θαυμαστών του !

Ως Stenopos1941 θερμά ευχαριστούμε Δημήτρη και …. άντε και στο dancing with the stars —

 

Ηλίας Κοτρίδης

 

Η αερολέσχη Σερρών για μία ακόμη φορά παρούσα στην αναβίωση με αεροσκάφη και από την υπόλοιπη Ελλάδα και κυρίως…ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ.    

            

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *