Ανθιμος Γεωργιάδης : ΛΑΦ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ ( το θέατρο του παραλόγου)

Πραγματικά αυτό που δυστυχώς βιώνουμε τις τελευταίες μέρες στο δήμο μας σχετικά με την παραχώρηση της ΛΑΦ στην Μητρόπολη Σιδηοκάστρου, μαρτυρά ξεκάθαρα σε ποια κοινωνία ζούμε,  αλλά και το δυσοίωνο μέλλον που μας περιμένει.

Καταρχάς το γεγονός της δωρεάν παραχώρησης της πρώην ΛΑΦ στην Μητρόπολη, την ίδια ώρα που το οίκημα διεκδικούσε και ο δήμος Σιντικής, είναι μια κίνηση ανήθικη από την Πολιτεία και το ΤΕΘΑ, όχι μόνο απέναντι στους Σιδηροκαστρινούς, αλλά απέναντι σε όλο το δήμο και τους δημότες του.

Δεν θα προσπαθήσω εννοείται να δικαιολογήσω κανέναν και τίποτα.

Θα πρέπει όμως να μην τα μηδενίζουμε όλα μπροστά στο προεκλογικό μας συμφέρον, γιατί πολύ απλά θα τα βρούμε μπροστά μας.

Ο δήμος Σιντικής έκανε προσπάθειες ώστε το ακίνητο να περάσει στην δικαιοδοσία του. Ωστόσο το ΤΕΘΑ διεκδικούσε μισθώματα ή επικαλούνταν αδυναμία με το ιδιοκτησιακό.

Αν όμως αναλωθούμε στο τι έκανε και αν το έκανε σωστά η δημοτική Αρχή, θα πρέπει να αναζητήσουμε και ευθύνες στην απέναντι πλευρά που δεν είναι άλλη,  από το υπουργείο Άμυνας, το ΤΕΘΑ και όποιον βουλευτή των Σερρών «έβαλε» το χεράκι του στο κυνήγι της ψηφοθηρίας.

Για τον Μητροπολίτη θα ασχοληθώ στο μέλλον.

Απλά ας αναλογιστεί αν ο διχαστικός λόγος και οι κινήσεις του ταυτίζονται με το ρόλο ενός πνευματικού Ιεράρχη ή ενός Businessman εταιρείας real estate.

Υπάρχει και η προσωπική εμπειρία για όσα προσπαθούμε ως Αγκιστρο Δράση να πετύχουμε τα τελευταία χρόνια με την αξιοποίηση περιουσίας του ΤΕΘΑ με στόχο την προώθηση του ιστορικού τουρισμού. Μετά από 6 χρόνια προσπάθειας, μας έμεινε τελικά μια τεράστια αλληλογραφία που μας έστελνε από τον Άννα στον Καϊάφα για να καταλήξουμε τελικά στο σημείο όπου αρχίσαμε.

Το πολιτικό παρασκήνιο της δωρεάν παραχώρησης της ΛΑΦ, μπορούμε όλοι μας να το φανταστούμε, αλλά λίγοι να την αναφέρουν δημόσια.

Αυτό που ξέρω είναι πως την Κυριακή 2 Απριλίου την ημέρα εορτασμού της επετείου της «Μάχης των Οχυρών» στο Ρούπελ, στην εκκλησία του Αγκίστρου και παρουσία βουλευτή της ΝΔ ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου «ύμνησε» την καλοσύνη και το έργο του εν λόγω βουλευτή … Προεκλογικός αγώνας μέσα στην εκκλησία, χωρίς κανένα φραγμό.

Λίγες μέρες μετά ήρθε και η παραχώρηση, με την εντυπωσιακή εμφάνιση του μητροπολίτη στον Επιτάφιο του Σιδδηροκάστρου και το «ράπισμα» σε συνδημότη μας που επιχείρησε να του μιλήσει («Μη μιλάς, μη μιλάς, δεν επιτρέπεται, στα κηρύγματα δεν επιτρέπεται, σσσσσσσς)

Όλα αυτά πάνω κάτω είναι γνωστά σε όλους μας, μέσα και από τις λιγοστές αναρτήσεις που βλέπουμε να γίνονται από μια μικρή ομάδα «πραγματικών ενεργών πολίτων» (γιατί έχουμε και μια ακόμα ομάδα ενεργών πολιτών στο δήμο μας,  άφαντη βέβαια στο θέμα, που ενεργεί ανάλογα με τις ορέξεις συγκεκριμένων «σωτήρων»).

Εγώ θα σταθώ σε κάτι που για μένα είναι από τα βασικότερα ζητήματα της υπόθεσης. Θα συμφωνήσω απόλυτα με αυτούς τους λίγους που έχουν εκφράσει την άποψή τους δημόσια.

Πως είναι δυνατόν να παρουσιάζεις τον εαυτό σου για υποψήφιο Δήμαρχο και να θέλεις να είσαι και πειστικός, να μιλάς για ανάπτυξη του τουρισμού και του πολιτισμού, και την ίδια ώρα η Μητρόπολη Σιδηροκάστρου να παίρνει το μοναδικό ακίνητο – φιλέτο που μπορείς να αξιοποιήσεις για την πολιτιστική αλλά και κοινωνική ανάπτυξη της πόλης του Σιδηροκάστρου και της ευρύτερης περιοχής;

Δηλαδή έχεις στο πρόγραμμα σου την ανάπτυξη του τουρισμού και του πολιτισμού στο Δήμο και βγάζεις εκτός από τα πλάνα σου το κτίριο της ΛΑΦ, επειδή ο Δομουχτσίδης δεν έκανε καλά την δουλειά του;

Είναι πραγματικά μια παράνοια αυτό που ζούμε !!! Το θέατρο του παραλόγου. Και όλα αυτά για τη ψήφο !!! Στο φόβο μην χαθεί έστω και μια ψήφος από το μεγάλο παγκάρι της εκκλησίας.

Ωραία τα μεγάλα λόγια και οι υποσχέσεις, αλλά για να αναστηθεί ο δήμος θέλει αγώνες και «συγκρούσεις» με το κατεστημένο και το σύστημα αν θες να πετύχεις και να κάνεις την διαφορά !!!

Κλείνοντας, μέσα σε όλο αυτό το πλαίσιο, υπάρχει ακόμα ελπίδα να σώσουμε την ΛΑΦ για τους επόμενους, για τα παιδιά μας. Να βάλουμε μπροστά το συμφέρον του Δήμου και μετά όλα τα υπόλοιπα !!!

Άμεσα να ανακληθεί η απόφαση παραχώρησης της πρώην ΛΑΦ στη Μητρόπολη Σιδηροκάστρου και δωρεάν -αφού βρήκε «νόμιμο» τρόπο το ΤΕΘΑ- παραχώρηση στον Δήμο Σιντικής.  

Αυτό ναι είναι το ηθικό και δίκαιο, να ανήκει αποκλειστικά στην δικαιοδοσία του δήμου Σιντικής.

Γιατί Δήμος είμαστε όλοι εμείς. Χωρίς εξαιρέσεις…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *