Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος από Σιδηρόκαστρο: «Αν θέλουμε να πετύχουμε ως Έθνος και ως Εκκλησία πρέπει να έχουμε ενότητα»

 «Αν θέλουμε να πετύχουμε ως Έθνος και ως Εκκλησία πρέπει να καλλιεργούμε το πνεύμα της ενότητας και συνεργασίας μεταξύ μας» ανέφερε από το Σιδηροκάστρο Σερρών, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο οποίος βρέθηκε την Κυριακή 10 Ιουλίου στην περιοχή. Ο ίδιος απαντώντας σε ερώτηση του Infonews24.gr, τόνισε ότι «Η ενότητα είναι το θεμέλιο, χωρίς ενότητα ό,τι και να χτίσουμε είναι μετέωρο και είναι καταδικασμένο να γκρεμιστεί».

 

O Σεβασμιώτατος, το απόγευμα της Κυριακής τέλεσε τον αγιασμό για την έναρξη της κατασκηνωτικής περιόδου κοριτσιών Γυμνασίου-Λυκείου στις κατασκηνώσεις του Αγίου Παύλου της Ιεράς Μητρόπολης Σιδηροκάστρου.

 

Ο κ.κ. Ελπιδοφόρος συνοδευόταν από τον Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Μακάριο, τον Θεοφ. Επίσκοπο Νειλουπόλεως κ. Νικόδημο και τον Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους γέροντα Αλέξιο, καθώς επίσης και ιερείς της Ιεράς Μητρόπολης.

 

Ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, ο οποίος επισκέφθηκε τις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητρόπολης και τέλεσε στον αγιασμός για την έναρξη της περιόδου. «Οι κατασκηνώσεις μας λειτουργούν εδώ και 50 χρόνια, Τα παιδιά μας έρχονται εδώ με πολύ χαρά και ευχαρίστηση και φεύγουν κλαίγοντας γιατί εδώ δημιουργούν ωραίες παρέες, πολύ καλό σύνδεσμο, γιατί είναι ο σύνδεσμος της αγάπης του Θεού με τους ανθρώπους. Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας», ανέφερε ο κ.κ. Μακάριος.

 

Από πλευράς του, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, μιλώντας στα παιδιά θυμήθηκε τα παιδικά του χρόνια στις κατασκηνώσεις και την μετέπειτα πορεία του, ενώ αναφέρθηκε στο έργο που επιτελούν οι κατασκηνώσεις. «Ό,τι έμαθα, ό,τι έχτισα το έμαθα στις κατασκηνώσεις δεν το έμαθα στην Θεολογική σχολή. Η Θεολογική σχολή δεν σου διδάσκει ούτε ψαλμούς, ούτε πνευματική ζωή. Η κατασκήνωση σου διδάσκει και την πράξη. Ό,τι κάνετε εδώ είναι η εφαρμογή όλου του Ευαγγελίου. Άλλο είναι η θεωρία και άλλο η πράξη. Η κατασκήνωση είναι η χριστιανική ζωή στην εφαρμογή της» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.κ. Ελπιδοφόρος.

 

Παρών στην έναρξη της νέας κατασκηνωτικής περιόδου ήταν και ο δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης, ο οποίος ευχαρίστησε ο κ.κ. Ελπιδοφόρο για την παρουσία του στην περιοχής τονίζοντας ότι είναι μεγάλη η τιμή που βρίσκεται ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής στο δήμο Σιντικής και στην Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *