Δ. Σιντικής: Οι «μνηστήρες» για τη θέση του Γ.Γ.-Ετοιμάζεται «μετεγγραφή» έκπληξη από άλλον δήμο;

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κώττας-Infonews24.gr

 

Ένα πρόσωπο που γνωρίζει πολύ καλά την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όχι μόνο του πρώτου βαθμού, από άλλον δήμο, φαίνεται-σύμφωνα με πληροφορίες του Infonews24- να αναλαμβάνει καθήκοντα Γενικού Γραμματέα στο Δήμο Σιντικής.

 

Ο συγκεκριμένος αυτοδιοικητικός έχει «καταγράψει πολλά χιλιόμετρα» στο «κοντέρ» της Αυτοδιοίκησης, με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Γεώργιο Τάτσιο να τον επιλέγει, προκειμένου να του παραδώσει το εν λόγω «χαρτοφυλάκιο».

 

Άλλωστε ο Γενικός Γραμματέας σε κάθε δήμο, είναι ουσιαστικά το «δεξί χέρι» του Δημάρχου, ένα πρόσωπο εμπιστοσύνης, που αναλαμβάνει το συντονισμό των Υπηρεσιών του Δήμου και αποφορτίζει το Δήμαρχο από ένα σημαντικό όγκο καθημερινών διοικητικών ζητημάτων, με τρόπο που ο Δήμαρχος να μπορεί να ασκήσει τον συντονιστικό επιτελικό του ρόλο και να δημιουργήσει πολιτική για το δήμο του.

 

Οι πληροφορίες του Infonews24, αναφέρουν ότι οι δύο άντρες βρίσκονται στο επίπεδο των προχωρημένων συζητήσεων, χωρίς να έχουν καταλήξει μέχρι στιγμής σε συμφωνία. Ένα από τα ερωτήματα που τέθηκαν είναι πως οι συγκεκριμένοι δύο άντρες ήρθαν σε επαφή και επικοινωνία. Ποιος είναι δηλαδή ο «κουμπάρος» αυτού του αυτοδιοικητικού «συνοικεσίου», καθώς δεν μιλάμε απλά για δύο αυτοδιοικητικούς από διαφορετικούς δήμους, αλλά είναι δύο πρόσωπα με εντελώς διαφορετικής πολιτικές καταβολές και πεποιθήσεις.

 

Τα αυτοδιοικητικά «πηγαδάκια» ανέφεραν στο Infonews24, προ μηνών και συγκεκριμένα πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές πως ο εν λόγω αυτοδιοικητικός, επρόκειτο να αναλάβει τη θέση του Γενικού Γραμματέα στο Δήμο Σερρών, σε περίπτωση επανεκλογής του Αλέξανδρου Χρυσάφη. Μόνο που η «μπίλια» δεν…έκατσε τελικά στο δήμο Σερρών, αλλά-εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες  του Infonews24 για το δήμο Σιντικής- δεν έμεινε «άστεγος».

 

Η συζήτηση για τη θέση του Γενικού Γραμματέα στο Δήμο Σιντικής μονοπωλεί το τελευταίο διάστημα τα «πηγαδάκια». Πριν από μερικές εβδομάδες, είχε ακουστεί έντονα για τη θέση το όνομα άλλου αυτοδιοκητικού, αυτή τη φορά από τον ίδιο δήμο. Οι συζητήσεις, όμως, μεταξύ των δύο άντρων, δηλαδή του νέου δημάρχου Σιντικής Γιώργου Τάτσιου και του λόγω αυτοδιοικητικού φαίνεται να «χάθηκαν στη μετάφραση» και δεν κατέληξαν πουθενά. Ή μάλλον φαίνεται να οδήγησαν σε προσωρινή (;) ρήξη μεταξύ τους. Ο χρόνος θα το δείξει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *