Δημοτική Βιβλιοθήκη Σιδηροκάστρου : “Χο, Χο, Χο, θα πει ευχαριστώ”

Επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που διοργάνωσε η βιβλιοθήκη μας με τις εκδόσεις Διάπλους και τους μικρούς μας φίλους του Μοντεσσοριανού βρεφονηπιακού σταθμού ΚΔΑΠ “Η Ομόνοια”, του νηπιαγωγείου Χαρωπού, του 3ου και 4ου νηπιαγωγείων Σιδηροκάστρου και τους παιδαγωγούς τους.

Ένα βιβλίο που έχει γράψει η Γεωργία Λάττα και η Γεωργία Ιωακειμίδου. Μια τρυφερή ιστορία που προάγει την έννοια της ενσυναίσθησης, της ανταπόδοσης και του ενδιαφέροντος για κάποιον (τον Άη Βασίλη) που πάντοτε ήταν εκεί για μας, να προσφέρει και να μας δίνει χαρά.

Η ιστορία αποδόθηκε διαδραστικά από τον κ. Γιάννη Θεοδώρου, παιδαγωγό και εμψυχωτή και τη συγγραφέα κ. Γεωργία Ιωακειμίδου με την ενθουσιώδη συμμετοχή των παιδιών αλλά και των μεγάλων.

Στη συνέχεια το κάθε σχολείο παρουσίασε αυτό που είχε ετοιμάσει και ζήσαμε την ιστορία μέσα από τα μάτια των παιδιών.

Ο Μοντεσσοριανός βρεφονηπιακός σταθμός ΚΔΑΠ ” Η Ομόνοια” παρουσίασαν ένα πανό – ζωγραφιά σχετικό με το βιβλίο και ένα τραγούδι με κουδουνάκια “Τίγκι, τίγκι τα κουδούνια”.

Το νηπιαγωγείο Χαρωπού ένα παιχνιδόλεξο – εικονόλεξο με αφορμή τον τίτλο του βιβλίου.

Το 3ο νηπιαγωγείο μια αφίσα (ομαδική εργασία) και ένα τραγουδάκι με τη μουσική του Ρούντολφ με την ιστορία του παραμυθιού.

Και τέλος το 4ο νηπιαγωγείο ένα θεατρικό μουσικοκινητικό απ’ το “Λάχανα, χάχανα” με τον τίτλο “Άη Βασίλης έρχεται”.

Η βιβλιοθήκη μας ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες, την εκδότρια κ. Στέλλα Σαπουντζή, τη συγγραφέα κ. Γεωργία Ιωακειμίδου και τον εμψυχωτή κ. Γιάννη Θεοδώρου που “ζωντάνεψαν” την ιστορία, τις παιδαγωγούς, τους γονείς και ιδιαίτερα τα παιδιά μας που “έζησαν” την ιστορία μέσα από τη δραματοποίησή της και ετοίμασαν όλα τα προαναφερθέντα.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους με υγεία κι ό τι άλλο επιθυμεί ο καθένας!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *