Δήλωση επικεφαλής ΕΝΩ.ΣΙ. και υποψηφίου Δημάρχου Σιντικής, κ. Ιωσήφ Παναγιωτίδη, σχετικά με το θέμα της παραχώρησης χρήσης της ΛΑΦ Σιδηροκάστρου στην Ι.Μ. Σιδηροκάστρου.

 «Με αίσθημα ευθύνης και με πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας του θέματος της αδυναμίας του Δήμου Σιντικής να αναλάβει τη χρήση της ΛΑΦ Σιδηροκάστρου, καταθέτω τις παρακάτω σκέψεις στον δημόσιο διάλογο, με την ελπίδα να εστιάσουμε στην ουσία του ζητήματος και να δρομολογήσουμε τις απαιτούμενες λύσεις για το καλό της τοπικής κοινωνίας.

     Ξεκαθαρίζουμε εξ αρχής ότι ως εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι ορκιστήκαμε και έχουμε ως καθήκον να λειτουργούμε διασφαλίζοντας τα συμφέροντα των δημοτών και του δήμου.

     Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή της αυταπόδεικτης ανεπάρκειας δεν σταματά να μας εκπλήσσει δυσάρεστα.

    Ανίκανοι να σχεδιάσουν, ανέτοιμοι να υλοποιήσουν, τώρα φαίνεται ότι δεν έχουν καν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις σχετικά με ζητήματα που υποτίθεται οτι έχουν ως προτεραιότητα.

    Εξαντλούν όσες δυνάμεις τους έχουν απομείνει σε μια επικοινωνιακή διαχείριση κρίσης, προκειμένου να ρίξουν τις ευθύνες οπουδήποτε αλλού, εκτός από τον καθ’ ύλην αρμόδιο, επί της ουσίας “ανευθυνο-υπεύθυνο”, τον σημερινό Δήμαρχο Σιντικής.  

    Πολλά ακούσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, τόσο σε επίσημες δηλώσεις, όσο και στα όσα διέδιδαν τα “παπαγαλάκια” του κ. Δομουχτσίδη.

   Από τη μια, μας παρουσίαζαν έναν επιτελικό και αποτελεσματικό Δήμο, έτοιμο να προγραμματίσει και να υλοποιήσει σειρά από έργα, για τη “Νέα Εποχή” ενώ αποδείχθηκε ότι στα σχεδόν 10 χρόνια διακυβέρνησης του Δήμου Σιντικής από τον κ. Δομουχτσίδη, όλα ήταν ευσεβείς πόθοι , μόνο λόγια  αν όχι σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

   Από την άλλη, μας παρουσίαζαν τον Δήμαρχο Σιντικής, ως έναν απόστρατο με εμπειρία στη Διοίκηση και με πολιτικές διασυνδέσεις, που θα διασφάλιζαν την προοπτική ανάπτυξης του Δήμου Σιντικής.

   Δυστυχώς για όλους τους Δημότες Σιντικής, οι “διασυνδέσεις” αποδείχθηκαν απλώς δημόσιες σχέσεις της χειραψίας και των selfies, ενώ η εμπειρία διοίκησης περιορίστηκε σε “ασκήσεις επί χάρτου”, που ουδεμία σχέση  είχαν με την πραγματικότητα.

   Απόδειξη ότι σχεδόν καμία πρόταση της “Νέας Εποχής” δεν κατορθώθηκε να προχωρήσει από τη θεωρία στην πράξη.  

  Πολλά είναι τα παραδείγματα αποτυχίας αξιοποίησης του εγκαταλελειμμένου κτιριακού αποθέματος στον δήμου μας που θα μπορούσε να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη και την ευημερία.

   Σήμερα, βρισκόμαστε ενώπιον μιας ακόμη παταγώδους αποτυχίας της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής.

  Απουσία σχεδίου; Αδυναμία υποστήριξης της πρότασης στα κέντρα αποφάσεων; Έλλειψη πρωτοβουλίας κινήσεων; Όποια κι αν είναι η αιτία, η αποτυχία έχει ονοματεπώνυμο, που δεν είναι άλλο από τη “Νέα Εποχή” του κ. Δομουχτσίδη.

   Με δεδομένο ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, η εύκολη λύση είναι να εξαντληθούμε στον καταγγελτικό λόγο.

    Όμως, όλοι εμείς στην ΕΝΩ.ΣΙ. πιστεύουμε ότι η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού.

    Με αυτόν τον γνώμονα πρέπει να αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις που έρχονται απέναντί μας.

   ΣΗΜΕΡΑ με δεδομένο ότι η  Βουλή των Ελλήνων έχει κλείσει λόγων εθνικών εκλογών, τα περιθώρια ελιγμών στην κεντρική πολιτική σκηνή είναι ανύπαρκτα.

   ΑΥΡΙΟ  η προσπάθεια ανατροπής μιας διυπουργικής απόφασης απαιτεί τη συστράτευση σε ένα κοινό μέτωπο, με στόχο την κατάρτιση ενός σχεδίου αξιοποίησης της ΛΑΦ, λαμβάνοντας υπόψιν τα δεδομένα, χωρίς κατ’ ανάγκη τον αποκλεισμό της Ι.Μ. Σιδηροκάστρου, αλλά με πρωτεύοντα ρόλο στο Δήμο Σιντικής, εφόσον συντρέχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο.  

   Στο πλαίσιο αυτό, καταθέτουμε δημοσίως ένα σαφές και ρεαλιστικό πλαίσιο προτάσεων, με σεβασμό στην κοινή λογική και στο θεσμικό ρόλο όσων έχουν κληθεί να υπηρετούν την τοπική κοινωνία μας:

   1. Άμεσα να υπάρξει πλήρης ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου με την παρουσίαση της αλληλογραφίας και των ενεργειών του δημάρχου για το συγκεκριμένο θέμα , με ανάληψη της πολιτικής ευθύνης, όπου υπάρχει.

   2. Υιοθετώντας την πρόταση της παράταξής μας και με σεβασμό σε ήδη υπάρχουσες πρωτοβουλίες της κοινωνίας των πολιτών, να υπάρξει ΟΜΟΦΩΝΟ ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα.

    Χώρος για μικροπολιτική εκμετάλλευση δεν υπάρχει καθόσον πρώτιστο μέλημα όλων των δημοτικών συμβούλων είναι να προασπιζόμαστε τα συμφέροντα των δημοτών και του Δήμου Σιντικής.

   Εφόσον το ψήφισμα δεν είναι ΟΜΟΦΩΝΟ, εμείς δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε σε μια διαδικασία που δεν θα είναι συλλογική και ξεκάθαρη, που δεν θα επιδέχεται εικασίες  και θα αποδυναμώνει τη φωνή της κοινωνίας.

    3. Παράλληλα με τα παραπάνω βήματα,  προτείνουμε να υπάρξει η συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής του δημοτικού συμβουλίου, που θα προχωρήσει σε επαφές με την Ι.Μ. Σιδηροκάστρου, με στόχο την κατανόηση των περιθωρίων συμπράξεων, για την καλύτερη αξιοποίηση του χώρου.

    Άλλωστε, σε αυτή την προσπάθεια δεν μπορούμε να βλέπουμε ανταγωνιστικά την Ι.Μ. Σιδηροκάστρου, αλλά πρέπει να προτάξουμε τη δυνατότητα συνεργασίας και ομόνοιας, για το καλό της τοπικής κοινωνίας.

   Ωστόσο, τον κυρίαρχο λόγο στη χρήση του χώρου πιστεύουμε ότι θα πρέπει να τον έχει ο Δήμος Σιντικής.  

  Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά η πρότασή μας δεν θα είναι “φωνή βοώντος εν τη ερήμω” και περιμένουμε στο επερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να αναλάβουν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι τις ευθύνες που τους αναλογούν και να πράξουν με σεβασμό στην κοινή λογική και τον θεσμικό τους ρόλο στον  δημόσιο διάλογο, με την ελπίδα να εστιάσουμε στην ουσία του ζητήματος και να δρομολογήσουμε τις απαιτούμενες λύσεις για το καλό της τοπικής κοινωνίας»

 

ΙΩΣΗΦ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

Επικεφαλής ΕΝΩ.ΣΙ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *