Δήμος Σιντικής: Διαγωνισμός ζωγραφικής, διηγήματος και βιογραφίας για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Ο Δήμος Σιντικής τιμώντας τους ήρωες και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση διοργανώνει μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα δράση με τη συμμετοχή των μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλου του Δήμου.

 

Πιο συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Σιντικής και σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς των δυο σχολικών βαθμίδων, καλούνται, όσοι μαθητές το επιθυμούν, να εκφράσουν μέσα από μια δράση καλλιτεχνικού χαρακτήρα, η οποία θα περιλαμβάνει ζωγραφική-διήγημα και βιογραφία, την δική τους οπτική για την Ελληνική Επανάσταση. Τα έργα των διαγωνιζομένων θα αξιολογηθούν μέσα από μια επιτροπή που θα οριστεί για αυτό το σκοπό και τα καλύτερα θα λάβουν ένα έπαθλο.

 

Επίσης, όπως δήλωσε η αρμόδια Αντιδήμαρχος Σουλτάνα Ρόδη, όλα τα έργα θα τοποθετηθούν σε κάδρα και θα κοσμήσουν τα σχολεία στα οποία φοιτούν οι μαθητές καθώς και κάποια σημαντικά κτίρια του Δήμου ( πχ Δημαρχείο, ΚΑΠΗ, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων ), ώστε η συγκεκριμένη δράση να μείνει ανεξίτηλα στη μνήμη όλων μας.

 

Σημαντικό βήμα λοιπόν είναι να δίνουμε κίνητρα στη νεολαία μας ώστε να συμμετέχει ενεργά σε τέτοιους είδους δράσεις όπως η συγκεκριμένη.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *