Ο Δήμος Σιντικής τίμησε το Ήρωα του Μπέλες Δημήτριο Ίτσιο

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση στο πολυβολείο Π8 της Ομορφοπλαγιάς στο Μπέλες, με αφορμή την συμπλήρωση 80 χρόνων από την ηρωική μάχη των Οχυρών. Προεξέχοντος του ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή και σε αυστηρό στρατιωτικό κλοιό, απαγορεύοντας με υπουργική εντολή κάθε παρουσία πολιτών, η σεμνή τελετή στο σημείο που έπεσε ηρωικά μαχόμενος ο Λοχίας Δημήτριος Ιτσιος, ολοκληρώθηκε με την κατάθεση στεφάνου από τον ίδιο.

 

Άξιος ανδρείας και ατρόμητης ανιδιοτέλειας για την μητέρα Ελλάδα, ο Ίτσιος πολέμησε με αυτοθυσία και μέγιστη ευτολμία την ναζιστική επιδρομή “θερίζοντας” 232 εχθρούς, εξαντλώντας όλα τα πυρομαχικά που είχε στη διάθεσή του. Ως ένας σύγχρονος «Λεωνίδας» της Μακεδονίας υπηρέτησε το σκοπό του με αυταπάρνηση που οδήγησε στην εθελοθυσία υπέρ Πίστεως και Πατρίδος.

 

«Ως Δήμος Σιντικής, στα πλαίσια των απαγορεύσεων για την διαφύλαξη της μη μεταδοτικότητας του Covid-19, καταθέσαμε Στεφάνι στην Πλατεία της γενέτειρας του ήρωα μας, τα Άνω Πορόϊα, με αντιπροσωπεία του Αντιδημάρχου Ευσταθίου Ζαπρίδη και του προέδρου της Κοινότητας Άνω Ποροΐων Νικόλαου Πετρακόπουλου.

 

Ευελπιστούμε στην γρήγορη επιστροφή της κανονικότητας, όπου θα επιτρέψει όλους τους δημότες, να παρίστανται σε Εθνικές επετείους μνήμης που θα διοργανώσουμε ως Δημοτικής αρχής στο εγγύς μέλλον» καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου Σιντικής.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *