Δήμος Σιντικής: «Πάγκος Αλληλεγγύης» για άπορες οικογένειες

Στις Άγιες ημέρες που διανύουμε, το αίσθημα της αγάπης προς τους συνανθρώπους μας και της υποστήριξης σε ασθενέστερες κοινωνικά ομάδες οφείλει να είναι ακόμα περισσότερο ορατό. Στο πνεύμα των ημερών, με πρωτοβουλία του Δήμου Σιντικής, θα στηθεί «Πάγκος Αλληλεγγύης» στις λαϊκές αγορές της Ροδοπόλεως την Τετάρτη (29/12) και του Σιδηροκάστρου την Πέμπτη (30/12) με σκοπό να συγκεντρωθούν τρόφιμα και κάθε λογής προϊόντα, τα οποία θα διατεθούν σε άπορες οικογένειες.

 

Παραγωγοί, έμποροι και καταναλωτές, θα μπορούν να τοποθετούν τα προϊόντα τους στον «Πάγκο Αλληλεγγύης» προκειμένου στη συνέχεια να διατεθούν στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Ροδοπόλεως για να διανεμηθούν βάση των αναγκών που υπάρχουν, αλλά και στη Μαθητική Εστία Σιδηροκάστρου, όπου θα γίνει η διαλογή και η μεταφορά τους προς τους ασθενείς οικονομικά δημότες.

 

Συντονιστής της προσπάθειας είναι ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, Ποιότητας Ζωής & Αθλητισμού Λεωνίδας Λεωνάκης, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε:

«Καλούμε όσους έχουν τη θέληση, να προσθέσουν ένα λιθαράκι στην προσπάθεια που διοργανώνεται, ώστε άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας να μπορέσουν να περάσουν με αξιοπρέπεια αυτές τις εορταστικές ημέρες. Στόχος είναι αυτή η προσπάθεια να αποτελέσει την αρχή μιας σειράς πρωτοβουλιών, που θα θεσπίσουμε επί μονίμου βάσεως, ώστε να καταπολεμήσουμε την ανέχεια που χτυπάει την πόρτα της περιοχής μας. Όταν υπάρχει ανιδιοτελής αγάπη και συμπαράσταση μπορούμε να πετύχουμε θαύματα».

 

Να τονιστεί ότι εργαζόμενοι του Δήμου, υπό την επίβλεψη της Προέδρου «Πρόνοιας & Αγωγής» Σταυρούλας Αργυροπούλου και του Αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών Σιδηρόκαστρο, 28.12.2021 Γεώργιου Τσίντσιου, θα ελέγχουν τους πάγκους, ώστε στη συνέχεια και μέχρι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς τα τρόφιμα και τα προϊόντα να φτάσουν στις οικίες των αναξιοπαθούντων.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *