Σέρρες: Ο Ιωάννης Χατζόπουλος βραβεύθηκε για την προβολή της Γραμμής Μεταξά

Από την σημερινή βράβευσή μου για την ανιδιοτελή προσφορά και τον εργασιακό ζήλο τα οποία οδήγησαν στην ολοκλήρωση ενός σημαντικού έργου εξωστρέφειας για την στρατιωτική υπηρεσία.

Η προγραμματισμένη τιμητική βράβευση είχε αρχικά προγραμματιστεί στο πλαίσιο εορτασμών των 80 χρόνων από την Μάχη των Οχυρών σε μια εκδήλωση με ευρύ κοινό στο ένδοξο ΡΟΥΠΕΛ.

Δυστυχώς λόγω covid19 δεν πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις και η σεμνή τελετή έγινε σε περιορισμένο κύκλο στο στρατηγείο ενώ ακολούθησε τιμητικό γεύμα στην ΛΑΦ με πολύ περιορισμένο αριθμό προσκλήσεων.

Δεν μπορώ να μην μεταφέρω τα όσα ανέφερε ο Καθηγητής Θεοδόσης Π. Τάσιος στο «Ενημερωτικό Δελτίο» Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Τεύχος 2189, 4 Μαρτίου 2002 “Είναι καιρός να αναιρέσωμε την ενδημούσα αμνησία μας για ένα τιτάνιο έργο, ασύλληπτου κόστους και τεράστιας εθνικής σημασίας που κάθε σύγκριση ακόμα και με το μετρό των Αθηνών ή μ’ οποιοδήποτε άλλο σύγχρονο τεχνικό έργο, κάνει τον θαυμασμό, μας να μεγαλώνει για το επίτευγμα εκείνο, ιδίως αν ληφθεί υπόψη η διασπορά του έργου σε δυσπροσπέλαστα βουνά και τις δυσμενέστατες καιρικές συνθήκες.

Το δημόσιο αυτό έργο πραγματοποιήθηκε οικονομικά, σωστά και γρήγορα ενώ και η συμπεριφορά του οπλισμένου σκυροδέματος που χρησιμοποιήθηκε υποκείμενου σε εκρήξεις, αποτελεί ακόμα και σήμερα ένα απ’ τα πιο αμφιλεγόμενα αντικείμενα της Δυναμικής. Ελληνικά χέρια, Ελληνική τεχνογνωσία κι Ελληνικά χρήματα κατασκεύασαν ένα μέγιστο τεχνικό έργο .”

Πιστεύοντας ότι οι παροπλισμένες πλέον οχυρώσεις της θρυλικής Γραμμής Μεταξά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα δεν είναι μόνο λαμπρή ιστορία, αλλά και δημιουργικό μέλλον, είμαι ιδιαίτερα περήφανος που μετά από χρόνια, με τον δικό μου τρόπο ως Προϊστάμενος Διεύθυνσης ΝΠΔΔ , Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος του Τ.Ε.Ε., έβαλα ένα μικρό λιθαράκι σε αυτό το τιτάνιο έργο όπως το αποκάλεσε ο Καθηγητής Θεοδόσης Π. Τάσιος.

Θα συνεχίσω από κάθε πόστο που υπηρετώ την προσπάθεια ανάδειξης, προστασίας, διάσωσης και αξιοποίησης του ως μέρος της ιστορικής, πολιτιστικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Ελλάδας. Είμαι επίσης περήφανος για την εξοικονόμηση του ποσού των  250.000,00 ευρώ από τον τακτικό προϋπολογισμό του ΓΕΣ που επιτεύχθηκε για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας.

Και μη ξεχνάμε ότι διά Πυρός και Σιδήρου το έργο μας πάντα ως Μηχανικοί !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *