Δήμος Σιντικής: Συνεδρίασε για πρώτη φορά η επιτροπή επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος για το 2021

Η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος για το 2021 που αφορά στο Δήμο Σιντικής, η οποία συστάθηκε με απόφαση του Δημάρχου Φώτη Δομουχτσίδη, πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη.

 

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΔΕΔΗΕ στις Σέρρες, με θέμα συζήτησης την εξέταση των αιτημάτων ευάλωτων νοικοκυριών των κατοίκων του Δήμου Σιντικής για επανασύνδεση του ρεύματος και διαγραφή των χρεών τους.

 

Στη συγκεκριμένη επιτροπή, η οποία αποτελούνταν από την Αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής Σουλτάνα Ρόδη ως εκπρόσωπο του Δήμου Σιντικής και συντονιστή, τον κ. Σάββα Παντελή, ως εκπρόσωπο ΔΕΔΔΗΕ και τον κ. Πανταζή Ιωάννη, ως εκπρόσωπο ΔΕΗ, εξετάσθηκαν τα αιτήματα δημοτών της Σιντικής, τα οποία υπεβλήθησαν προς τον Δήμο και αφορούν νοικοκυριά που έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών με σκοπό τη διαγραφή του χρέους τους και την επανασύνδεση του ρεύματος.

 

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία, η αρμοδιότητα εξέτασης των αιτημάτων επανασύνδεσης έχει εκχωρηθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, και συγκεκριμένα σε επιτροπές που αποτελούνται από εκπροσώπους της δημοτικής αρχής, του ΔΕΔΔΗΕ και του προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

 

Οι εν λόγω επιτροπές αξιολογούν την οικονομική και περιουσιακή κατάσταση των αιτούντων και χορηγούν το ειδικό βοήθημα, εφόσον η αποσύνδεση αφορά την κύρια κατοικία και ταυτόχρονα ικανοποιούνται τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, όπως αναφέρονται στην απόφαση υπαγωγής στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ).

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *