Εικόνες που θυμίζουν… Χίτσκοκ στο Σιδηροκάστρο- Σμήνη πουλιών «έκρυψαν» τον ουρανό

Χιλιάδες μαυροπούλια ή αλλιώς ψαρόνια προσγειώθηκαν σήμερα το πρωί στο Σιδηρόκαστρο και πρόσφεραν ένα ωραίο θέαμα στους κατοίκους της περιοχής.
Η εικόνα θύμισε σε πολλούς την ταινία «Τα Πουλιά» του Άλφρεντ Χίτσκοκ αφού τα πτηνά γέμισαν τις αυλές σπιτιών, τα χωράφια και το Δημοτικό Γήπεδο Σιδηροκάστρου.
Τα ψαρόνια ζουν και αναπαράγονται σχεδόν όλο το χρόνο στην βόρεια και κεντρική Ευρώπη, στην νότια Αυστραλία και στην βόρεια και Κεντρική Αμερική. Το χειμώνα τα ψαρόνια ζουν στη νότια Ευρώπη και στην Ασία. Η Ευρώπη έχει μεταναστευτικά ψαρόνια λόγω των παγετών. Στην Ελλάδα έρχονται τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο γιατί αυτή η εποχή για τα ψαρόνια είναι η κατάλληλη επειδή δεν τους αρέσει η ζέστη, αλλά ούτε και το πολύ κρύο.
Το ψαρόνι στην Ελλάδα είναι γνωστό και ως γκάρκουλο, γκαραβέλι ή ζαραβέλι, χειμώνι, μαυροπούλι και στην Κύπρο ως λαζούρι. Το μήκος του είναι περίπου από 20 ως 22 cm και το βάρος του είναι για μεν το αρσενικό 80 gr και στο θηλυκό 76 gr κατά μέσο όρο.
Τα ψαρόνια τρέφονται με σκουλήκια, αράχνες, είδη γεωσκωλήκων, μήλα, αχλάδια, κεράσια, σταφύλια και άλλους καρπούς. Αντίστοιχα το ψαρόνι αποτελεί τροφή για νυφίτσες, αλεπούδες, σκαντζόχοιρους και έμπειρα γεράκια. Αυτά τα είδη πουλιών αρχίζουν να αναπαράγονται από τις αρχές της άνοιξης ως τις αρχές του καλοκαιριού.

 Δείτε το βίντεο : https://www.youtube.com/watch?v=HpcoUvnpNfA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *