Σέρρες : Πληθος κοσμου στην πρωτη προβολή του ντοκιμαντερ “ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΤΟ”

Με το ντοκιμαντέρ “ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΤΟ” που αποτελεί εσωτερική παραγωγή της ΕΡΤ , η δημόσια ραδιοτηλεόραση τιμά  τη Γενοκτονία των Ποντίων  με ένα ντοκιμαντέρ -ύμνο για τον Ποντιακό Ελληνισμό, στην οποία συμμετείχε ενεργά η ΕΡΤ Σερρών .Το βράδυ της Δευτέρας στην αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών  «ΑΣΤΕΡΙΑ» έγινε η πρώτη δημόσια προβολή του.

Με παρατεταμένο και θερμό χειροκρότημα στην κατάμεστη αίθουσα των ΑΣΤΕΡΙΩΝ εξέφρασαν οι Σερραίοι το θαυμασμό τους για το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ των δημοσιογράφων της ΕΡΤ Λεωνίδα Κασάπη και Θωμά Σίδερη “ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΤΟ” που βασίζεται στην αφήγηση του Πόντιου πρόσφυγα Γιάννη Αναστασιάδη.
Πρόκειται για μια εσωτερική παραγωγή της ΕΡΤ που  γυρίστηκε στο πλαίσιο της σειράς ντοκιμαντέρ Close Up με την καθοριστική συμβολή της ΕΡΤ Σερρών η οποία συμπληρώνει φέτος 60 χρόνια λειτουργίας. Είναι το πρώτο ντοκιμαντέρ που κάνει η μητρική ΕΡΤ σε συνεργασία με ένα περιφερειακό σταθμό (ΕΡΤ Σερρών).  
Η ταινία τεκμηριώνεται με σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό από τις δεκαετίες 1910 και 1920, προερχόμενο από το αρχείο της ΕΡΤ , από δημόσια και ιδιωτικά αρχεία

Επόμενος σταθμός προβολής το ντοκιμαντέρ είναι το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τον Μάρτιο του 2020. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας

Κεντρικής Μακεδονίας, του δήμου Σερρών και του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών και μετά την προβολή χόρεψαν  παραδοσιακούς χορούς, ο Σύλλογος Ποντίων « Επταμύλων», η Θρακτική Εστία και η Αδελφότητα Μικρασιατών.

Στην εκδήλωση, που τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας , αντιπεριφέρεια Σερρών , του δήμου Σερρών και την υποστήριξη του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, παρευρέθηκαν μεταξύ των άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Σπυρόπουλος, εκπρόσωποι του δήμου, της Μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτης , φορέων και πλήθος κόσμου.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Σπυρόπουλος συγκινημένος τόσο πόσο σημαντική είναι η διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων ,

επισημαίνοντας τις άριστες σχέσεις της ΕΡΤ Σερρών και την συμβολή της στην ανάδειξη της ιστορίας το τόπου.  

Μετά την προβολή χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Ποντίων «Επταμύλων» , Θρακικής Εστίας και της Αδελφότητας Μικρασιατών « Ο Άγιος Πολύκαρπος» χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *