Εκπαίδευση καθηγητών του «Παλλατίδειου» Λυκείου από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σιδηροκάστρου

 Έναν ιδιαίτερο ρόλο και ένα ξεχωριστό έργο ανέλαβαν προ ημερών, οι πυροσβέστες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σιδηροκάστρου.

 

Ανέλαβαν, λοιπόν, να εκπαιδεύσουν τους καθηγητές του «Παλλατίδειου» Λυκείου Σιδηροκάστρου, προκειμένου να γνωρίσουν πως πρέπει να αντιδράσουν σε περίπτωση πυρκαγιάς, έτσι ώστε και οι μαθητές με τη σειρά τους, να νιώθουν και να είναι πιο ασφαλείς.

 

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα ανέφερε ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σιδηροκάστρου Γιάννης Μίλτσιος:

«Ποιος είπε ότι οι πυροσβέστες μέσα στο καλοκαίρι έχουν χρόνο για ανάπαυση. Ανάμεσα σε πυρκαγιές και περιπολίες, μεταξύ προανακριτικών και λειτουργικών υποχρεώσεων, κάπου εκεί ανάμεσα βρίσκεται λίγος χρόνος και για εκπαίδευση. Ειδικά όταν πρόκειται για την επιμόρφωση των ανθρώπων που διδάσκουν στα παιδιά μας, όμως ακόμη πιο πολύ για τους ανθρώπους που θα κληθούν να σώσουν τα παιδιά μας, σε μια έκτακτη ανάγκη, δεν χωράνε αναβολές.

Εμείς οι πυροσβέστες με περίσσια χαρά, ωθούμενοι από αίσθημα ευθύνης, αλλά περισσότερο από αγάπη σε αυτό που ορίζει η δουλειά μας, είχαμε την τιμή σήμερα να επισκεφτούμε το Γενικό Λύκειο του Σιδηροκάστρου για την επιμόρφωση των φίλων μας καθηγητών».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *