Ενημερωτικό σεμινάριο για απογραφείς στο Δήμο Σιντικής

Ενημερωτικό σεμινάριο για απογραφείς πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 31 Οκτωβρίου 2021 στο Κλειστό Γυμναστήριο Σιδηροκάστρου. 110 και πλέον απογραφείς ενημερώθηκαν από την Επόπτη Απογραφής Νομού Σερρών Χριστίνα Λιάτσα πως ακριβώς θα γίνει η όλη διαδικασία απογραφής του πληθυσμού, ενώ στο σεμινάριο συμμετείχε και η Υπεύθυνη Απογραφής στον Δήμο Σιντικής κα Μαρία Αβραμίδου, αλλά και οι Βοηθοί Επόπτη του Νομού Σερρων.

 

Στο Κλειστό Γυμναστήριο του Σιδηροκάστρου βρέθηκε και ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης, ο οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία, υπομονή και επιμονή στους απογραφείς, καθώς το έργο που αναλαμβάνουν είναι, όπως είπε, μεγάλο και δύσκολο. Παράλληλα, αναφέρθηκε στη βαρύνουσα σημασία της απογραφής και στο αντίκτυπο που θα έχει αυτή στη λειτουργία του Δήμου και κατ’ επέκταση στους δημότες.

 

«Όλοι μετράμε», τόνισε από την πλευρά της πως είναι το μήνυμα η Επόπτης Απογραφής στο Νομό Σερρών Χριστίνα Λιάτσα, η οποία ευχαρίστησε τον κ. Δομουχτσίδη, καθώς, όπως είπε, ο Δήμος Σιντικής είναι ο πρώτος Δήμος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά της και συνδράμει με όποιο τρόπο του ζητηθεί στην όλη προσπάθεια για την απογραφή του πληθυσμού.

 

Να θυμίσουμε ότι φέτος, λόγω της πανδημικής κρίσης, για πρώτη φορά θα μπορούν οι πολίτες να απογράφουν οι ίδιοι τον εαυτό τους μέσω της ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής. Για αυτό το λόγο, ένας απογραφέας θα διανείμει σε κάθε οικία, διαμέρισμα ή άλλου είδους κατάλυμα έναν κλειστό φάκελο με έναν μοναδικό κωδικό αριθμό, προκειμένου οι ιδιοκτήτες μέσω του www.gov.gr, χρησιμοποιώντας αυτόν τον κωδικό και τους κωδικούς TAXIS, να προχωρούν στην ηλεκτρονική αυτοαπογραφή τους.

 

Όσοι πολίτες, για οποιονδήποτε λόγο, δεν μπορέσουν να απογραφούν μόνοι τους, θα απογραφούν με τη μέθοδο «πόρτα-πόρτα» με φυσική παρουσία του απογραφέα της ΕΛΣΤΑΤ, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό covid-19.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *