«ΟΧΙ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΣΤΟ ΛΑΪΛΙΑ»: Νέα Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 5/11

Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Σερρών (ΣΥ.ΠΡΟ.ΠΕ.ΣΕΡ) με ανακοίνωσή του επισημαίνει:

 

Η σερραϊκή κοινωνία και πολλοί φορείς (Δήμος Σερρών, Σιντικής, Αντιπεριφέρεια και πολλές Συλλογικότητες)  έχει επανειλημμένα εκφράσει τη βούλησή της ενάντια στο συγκεκριμένο λατομείο στο Λαϊλιά Σερρών.

 

Απορίας άξιο πώς και γιατί αυτό το ΟΧΙ μιας ολόκληρης κοινωνίας έφτασε να αμφισβητείται με νέο αίτημα από τον ίδιο «επενδυτή» στην ίδια ακριβώς θέση του Λαϊλιά, κοντά στο Αχλαδοχώρι.

 

Παρά το βροντερό ΟΧΙ που ξαναφώναξε σύσσωμος ο σερραϊκός λαός στις 12 Αυγούστου 2021, η κυβέρνηση ακόμα δεν αποφάσισε να το αποδεχθεί.

 

Είμαστε σίγουροι, ότι και αυτή τη φορά θα ματαιώσουμε την λειτουργία λατομείων στο Λαϊλιά. Όλοι μαζί και παρά τα νομικά εμπόδια, μπορούμε να αποτρέψουμε το επιχειρούμενο περιβαλλοντικό έγκλημα.

 

Επιπλέον απαιτούμε από τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς να βρεθεί μόνιμη νομοθετική διασφάλιση, η οποία δεν θα επιτρέπει στο μέλλον παρόμοιες «επενδυτικές» προτάσεις.

 

Αν νομίζουν, ότι η υπόθεση «ξεχάστηκε» γρήγορα θα αντιληφθούν ότι συμβαίνει το αντίθετο.

 

Δημιουργήθηκε πρόσφατα Μόνιμη Συντονιστική Επιτροπή με τη συμμετοχή φορέων από όλο το νομό Σερρών, η οποία αποφάσισε Συγκέντρωση και Πορεία Διαμαρτυρίας την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα μπροστά στην Νομαρχία.

 

Ο Σύλλογός μας από την πρώτη στιγμή συμμετέχει σε όλες τις δράσεις για το «ΟΧΙ ΣΤΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΣΤΟ ΛΑΪΛΙΑ».

 

Συμμετέχει επίσης στη Συντονιστική Επιτροπή και καλεί τα μέλη και τους φίλους του να δώσουν για άλλη μία φορά το παρόν στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ & ΠΟΡΕΙΑ της Παρασκευής στις 6μμ.

 

Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Σερρών (ΣΥ.ΠΡΟ.ΠΕ.ΣΕΡ)  

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *