ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΒΥΡΩΝΕΙΑΣ -ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΑΞΗ

Ενας προσωπικός απολογισμός της επιτροπής για τη σύννομη επαναλειτουργία του ενυδρείου Βυρώνειας.

Πρώτα απ΄ όλα θέλω να ευχαριστήσω τον διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου του Σιδηροκάστρου κ. Ευθύμη Τσιλικίδη που μπήκε μπροστά, στερήθηκε από τον πολύτιμο του χρόνο προκειμένου να παρουσιάσει όλες τις ρεαλιστικές προτάσεις που διαμόρφωσε μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής πρωτοβουλίας.

  Στην αντίπερα όχθη έρχεται η Δημοτική Αρχή.Ετσι ξεκινώντας από την τελευταία συνεδρίαση ,ο πρόεδρος του ΔΣ κ.Ν. Ιντζές ανέλαβε να καλύψει την ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου κ. Φώτη Δομουχτσίδη υποτιμώντας το σύνολο των προτάσεων ,υπεροπτικά ως παντογνώστης. Στο σχέδιο και μία σύμβουλος του δημάρχου ” του δεν ξέρω , δεν το έχω υπ’ όψιν μου ” που παρουσιάστηκε σαν συντονίστρια ενός ανύπαρκτου οργάνου .

  Δυστυχώς ακόμη και σήμερα δεν παρουσίασαν το έγγραφο της ΑΝΕΣΕΡ για τις απαιτήσεις του προγράμματος leader προκειμένου   να προχωρήσει η διαδικασία ένταξης και δημοπράτησης .

 Ειμαι πλέον σίγουρος ότι το 60% των δημοτικών συμβούλων δεν ξέρει που βρίσκεται το ενυδρείο και το 80 -90% δεν γνωρίζει τη μελέτη.

  Είναι λυπηρό για ένα αναπτυξιακό έργο να αντιμετωπίζεις την αδιαφορία των δημοτικών συμβούλων και ιδιαίτερα αυτών που κατάγονται απο τη Βυρώνεια και του παλαιότερου δήμου Πετριτσίου. ΑΦΩΝΕΙΑ. Τι να πω για τον ανεύθυνο κ. Τορονίδη που βγήκε με την αντιπολίτευση αλλά μεταφέρθηκε στη συμπολίτευση για να ειναι αντιδήμαρχος (ξέρετε γιατί) που προσπάθησε να παραπλανήσει το ΔΣ σε προηγούμενη συνεδρίαση λέγοντας ότι θα μπει σε λειτουργία με εθελοντές σε ενα μήνα. Πόσοι μήνες άραγε πέρασαν απο τότε που έκλεισε ……….

 Ο δε πρόεδρος της Βυρώνειας παρατηρητής. Γιατί κ. πρόεδρε  τι περιμένεις ;

  Φέραμε στο προσκήνιο πληρωμένη μελέτη του Δήμου Πετριτσίου του 2008 ύψους 10 χιλ. ευρώ ”Διαμόρφωση Επέκταση Ενυδρείου και Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου ” Προύπολογισμού   360 χιλ ευρώ. Ο Δήμος Σιντικής πλήρωσε για δεύτερη φορά μελέτη για το ίδιο θέμα με την οποία διεκδικεί να ενταχθεί στο leader και δεν παρουσιάστηκε ποτέ από οτι ξέρω στο ΔΣ, ετσι στην πράξη οι δημ. σύμβουλοι δεν καταλαβαίνουν  τίποτα για μελέτη προσαρμογής και τις διαφορές για ένταξη στο πρόγραμμα και επέκταση.

  Ο πρόεδρος του ΔΣ υποστήριξε υποτιμητικά ότι το έργο θα απενταχθεί αν δεχτούμε την μελέτη του 2008.Σώπα κ. πρόεδρε  !!!

μεγάλη ανακάληψη έκανες αντί να διαπιστώσεις το έλλειμα λειτουργίας του δήμου και της τεχνικής υπηρεσίας.

    ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΑΡΑΓΕ

1ον   Η συζήτηση επί των προτάσεων τέθηκε τελευταία, 14ο θέμα, για να υποτιμήσουν τις προτάσεις, μιας και οι μισοί δημοτικοί σύμβουλοι θα είχαν αποχωρήσει .Εξ άλλου ο ίδιος ο δήμαρχος ως άλλος αυτοκράτωρ διαδικτυακά από το διπλανό δωμάτιο μετείχε στη συζήτηση. Ετσι απόδειξαν για μία ακόμη φορά ότι είναι ανίκανοι να προχωρήσουν εργα αναπτυξιακά. Συνεχίζουν λοιπόν την μικροπολιτική με αυτούς που αποκτούν αξία κάθε τέσσερα χρόνια και δεν έχουν μιλιά στο ΔΣ.

2ον  Παραδέχτηκαν ότι μέχρι σήμερα δεν έχει λυθεί το ιδιοκτησιακό οπότε δεν παρουσίασαν καμία σύμβαση . Αραγε πως θα προχωρήσει η δημοπράτηση, πάμε για νέα παράταση έργου; εξ άλλου δική μας είναι η κυβέρνηση εκλογές έχουμε ,ας κορο’ι’δέψουμε κάποιους που περιμένουν.

3ον  Δεν μας είπαν τι γίνεται με τη μελέτη προσαρμογής,γιατί απλά δεν είχαν τι να πουν. Αραγε τι θα δημοπρατήσουν;

Μέσα τους λέγανε έλα να τελειώνουμε σαν πολύ ασχοληθήκαμε με αυτό το ενυδρείο.

4ον Δεν πρότειναν κάτι για εναλλακτικές προτάσεις

Ο  κ. Τσιλικίδης τους ανέφερε για το Μ.Φ.Ι. της ΑΝΕΣΕΡ κάτω από τις γραμμές του τραίνου. Σιγή ιχθύος, τι είναι πάλι και τούτο

Αγαπητοί συνδημότες ΞΑΝΑΨΗΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ έρχεται η ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

 ΑΥΤΟΙ μας καθοδηγούν στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *