Επετειακές εκδηλώσεις απο τον Σύνδεσμο Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη

 Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017 (το πρωί) ο Σύνδεσμος Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη (κατόπιν πρόσκλησης) πραγματοποίησε επετειακές ομίλιες σε Σχολεία. Φέτος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ.Γεώργιος Τάτσιος μίλησε στους μαθητές του Γυμνασίου Σιδηροκάστρου με θέμα “ΘΥΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΖΩΝΤΕΣ – ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ ΚΑΙ ΗΡΩΙΣΜΟΣ”.
Μάλιστα έδειξε βίντεο από καταγραφές του Συνδέσμου που πραγματοποιούνται σε συγγενείς θυμάτων της Μάχης των Οχυρών. Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσαν τα δάκρυα του κ.Κώστα Κυριακού, του οποίου ο αδελφός “έπεσε” μαχόμενος ηρωικά στο Οχυρό Ιστίμπεη. Η ίδια διάλεξη πραγματοποιήθηκε και στο Γυμνάσιο Κοίμησης. Εκπαιδευτικοί και μαθητές ευχαρίστησαν τον Συνδεσμο γι αυτήν την ευκαιρία που τους δόθηκε να γνωρίσουν τις ιστορίες αφανών ηρώων της Μάχης των Οχυρών. Μάλιστα ο κ.Τάτσιος τους προέτρεψε να καταγράψουν και οι ίδιοι τους παππούδες τους χρησιμοποιώντας τις ηλετκρονικές συσκευές που διαθέτουν για να δημιουργήσουν το δικό τους αρχείο και να συμβάλουν στη διατήρηση της ιστορικής Μνήμης. Τέλος έγινε ιδιαίτερη μνεία για τις τιμές που οφείλουμε να αποδίδουμε στους ανθρώπους που πολέμησαν για την Πατρίδα και έγινε πλήρως κατανοητό ότι η συμμετοχή στις επετειακές παρελάσεις έχει χαρακτήρα απόδοσης τιμής σε αυτούς!

 

Στις 18:00 στο κινηματοθέατρο ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ στο Νέο Πετρίτσι Σερρών πραγματοποιήθηκε η επετειακή παράσταση του θεάτρου σκιών “Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΤΑ ΟΧΥΡΑ”. Ο 10χρονος Μηνάς Τάτσιος αποπειράθηκε να αποδώσει για ακόμη μια φορά αυτήν την παράσταση, την οποία εμπνεύστηκε, έγραψε και συμμετείχε στον Μαθητικό Διαγωνισμό για τη Μάχη των Οχυρών. Κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία “θεατρικά κείμενα”. Βοηθός του ήταν ο 13χρονος Χρόνης από τον Δραβίσκο και στη επιμέλεια του ήχου ο 10χρονος Νίκος Τερζής! Μικροί και μεγάλοι που παρακολούθησαν την πρωτότυπη παράσταση ήρθαν σε επαφή με πληροφορίες που προσεγγίζουν με ακρίβεια τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στη Μάχη των Οχυρών!

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *