Εκδρομή στα πέτρινα γεφύρια του Αχλαδοχωρίου

Ξέρετε πως στο Β.Α. των Σερρών, και στην περιοχή Αχλαδοχωρίου – Καρυδοχωρίου στις Σέρρες, υπάρχουν τα περισσότερα συγκεντρωμένα, πέτρινα τοξωτά γεφύρια στην Μακεδονία ; Δείτε το βίντεο και θαυμάστε τα καλά κρυμμένα μυστικά του τόπου μας και ακολουθήστε την Agkistro Action την  Κυριακή 5/11/2017  σε μία εκδρομή  από Θεσσαλονίκη στη φύση και στην παράδοση. παράδοση του τόπου μας.

 

Πρώτος σταθμός μας το γραφικό Καρυδοχώρι και στο Φεστιβάλ τοπικών προϊόντων που διοργανώνει ο εκεί Πολιτιστικός Σύλλογος. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και να γευτούμε τα ιδιαίτερα προϊόντα των χωριών της καταπράσινης Κοιλάδας του Κρουσοβίτη (Φαιά Πέτρα, Καπνόφυτο, Αχλαδοχώρι και Καρυδοχώρι). 

 

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο 

 

Στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας, παράλληλα με το ρέμα του Κρουσοβίτη, παραπόταμο του Στρυμόνα που πηγάζει βόρεια του Καρυδοχωρίου, μέσα σ’ ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον, με τρεχούμενα νερά, αιωνόβια πλατάνια και πλούσια βλάστηση.

 

Η διαδρομή μας ειναι πανέμορφη και εύκολη δίπλα στο ποτάμι, χωρίς υψομετρικές διαφορές. Θα δούμε και θα θαυμάσουμε  τέσσερα πέτρινα τοξωτά γεφύρια, μοναδικό δείγμα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, που κατασκευάστηκαν επί τουρκοκρατίας από Ηπειρώτες μάστορες και σε ταξιδεύουν πίσω στον χρόνο … Μετά από πορεία 8,5 χλμ φτάνουμε στο Αχλαδοχώρι, όπου θα περιηγηθούμε στα γραφικά στενά του χωριού, που κρύβουν πολλά … μυστικά., όπως η εκκλησία των Αγίων Ταξιάρχων (1825), αλλά και ο περικαλλής ιστορικός ναός του Προφήτη Ηλία, που κτίστηκε το 1870 και θεωρείται από τους μεγαλύτερους ναούς στο ν.Σερρών.

Μετά τη περιήγησή μας θα καταλήξουμε σε ένα παραδοσιακό ταβερνείο όπου και θα δοκιμάσουμε τοπικά πιάτα και εδέσματα (συμμετοχή 25 ευρώ)

 

Φόρμα συμμετοχής  https://goo.gl/QkXzCH

Πληροφορίες : www.agkistroaction.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *