Επιτυχία σημείωσε η παρουσίαση του βιβλίου της Γεωργίας Λάττα

 Την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 στην αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας Σιδηροκάστρου έγινε η παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Ψωμί με ζάχαρη και αλάτι” της Γεωργίας Λάττα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2/4) και την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23/4).

Την οργάνωση είχε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Σιδηροκάστρου με τις εκδόσεις “Διάπλους”. Συμμετείχαν τα παιδιά των Νηπιαγωγείων και των Παιδικών Σταθμών Σιδηροκάστρου. Τα παιδιά με τους δασκάλους τους δούλεψαν το βιβλίο και το παρουσίασαν από τη δική τους σκοπιά και με τη δική τους φαντασία. Μαζί με τη συγγραφέα και το θεατρικό εμψυχωτή και παιδαγωγό Γιάννη Θεοδώρου υποδύθηκαν τους ήρωες του βιβλίου, χόρεψαν, τραγούδησαν. Ακούστηκαν έννοιες όπως συνεργασία, ομόνοια, αγάπη, δουλειά. Τα παιδιά επίσης δημιούργησαν τις δικές τους αφίσες με εικόνες και αντικείμενα του βιβλίου και πρόσφεραν κουλουράκια στους παρευρισκόμενους που τα έφτιαξαν στο σχολείο τους.

Ευχαριστώ θερμά όλη την ομάδα των εκδόσεων “Διάπλους”, τους παιδαγωγούς των σχολείων και προπάντων τα παιδιά που ήταν οι πρωταγωνιστές της εκδήλωσης και δράσης. Επίσης όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Η βιβλιοθηκονόμος της

Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σιδηροκάστρου

Μαρία Ζάμπρου

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *