Συλλεκτική μπύρα «Ρούπελ 1941»

Την πικράδα που αφήνει ο πόλεμος στις ψυχές των ανθρώπων διαδέχεται η υπόγλυκη γεύση της συλλεκτικής μπύρας “Ρούπελ 1941”, για να συμβολίζει μηνύματα υπέρ της ειρήνης αλλά και το γεγονός ότι οι Έλληνες δεν νικήθηκαν ποτέ στα οχυρά του Ρούπελ στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

 

Η συλλεκτική μπύρα θα κάνει φέτος την εμφάνισή της στον χώρο της κεντρικής εκδήλωσης του φεστιβάλ ιστορικής αναπαράστασης της μάχης των οχυρών του Ρούπελ, που διοργανώνουν στις 12 και 13 Μαΐου στην περιοχή ο δήμος Σιντικής, (Σιδηροκάστρου) και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας.

 

Η ιδέα για τη δημιουργία της συλλεκτικής αυτής μπύρας προέκυψε από το Σωματείο “Στενωπός – Οχυρώσεις Μπέλλες Αγκίστρου” που έχει αναλάβει την οργάνωση του κεντρικού αναβιωτικού δρώμενου. “Σκεφτήκαμε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα ανάλογων εκδηλώσεων στο εξωτερικό ώστε να αποκτήσει η εκδήλωση “Ρούπελ 1941. Η αναβίωση” τη δική της ομώνυμη συλλεκτική μπύρα. Επόμενη κίνησή μας ήταν να απευθυνθούμε στη γνωστή σερραϊκή μικροζυθοποιία Siris και τον Γιάνννη Μαρμαρέλη που ενθουσιάστηκε με την πρόταση” επισημαίνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο πρόεδρος του σωματείου, Γιάννης Χατζόπουλος.

 

Ο ίδιος διευκρινίζει ότι η μπύρα θα πωλείται αποκλειστικά στο χώρο των κεντρικών εκδηλώσεων στο οχυρό Ρούπελ στις 12 και 13 Μαΐου αλλά και στο Σιδηρόκαστρο Σερρών, όπου θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις.

 

Για την ίδια την μπύρα επισημαίνει ότι πρόκειται για μια ελληνική φρέσκια και μη παστεριωμένη Pilsner μπύρα που παράγεται στις Σέρρες και είναι συλλεκτική λόγω ποσότητας και ετικέτας η οποία κάθε χρόνο θα είναι διαφορετική. Είναι ουσιαστικά μια εκδοχή της Voreia Pilsner Beer σε συνεργασία με την μικροζυθοποιία Σερρών και Βόρειας Ελλάδας με τον διακριτικό τίτλο “Siris Microbrewery” που κατέκτησε το πρώτο βραβείο από το υπουργείο Ανάπτυξης στον τομέα “Καινοτομία και Ανάπτυξη”.

 

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά της, περιέχει αλκοόλ 5% και έχει αρώματα λουλουδιών και εσπεριδοειδών. Το χρώμα της είναι χρυσό, σχετικά διαυγές, με αρκετά γεμάτο λευκό αφρό, ο οποίος καταπέφτει αλλά παραμένει σχηματίζοντας ένα διακριτικό δαχτυλίδι. Στα αρώματά της κυριαρχούν ο λυκίσκος και η βύνη.

 

Σημειώνεται ότι συσκευασίες με τη συλλεκτική μπύρα “Ρούπελ 1941” παρέδωσε σήμερα ο δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, στο περιθώριο της σύσκεψης που είχε στη Θεσσαλονίκη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, αντιπεριφερειάρχες και δημάρχους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *