Φ.Δομουχτσίδης: «Δεν πρέπει να πληρώσουν τις αυξήσεις στην ενέργεια δημότες και Δήμοι!»

Την ξεκάθαρη θέση ότι ο Δήμος Σιντικής δεν θα προχωρήσει σε αυξήσεις προς τους δημότες, προκειμένου να καλυφθεί το δυσβάσταχτο για τον Δήμο κόστος από τις αυξήσεις στην ενέργεια, διατύπωσε ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης, στο περιθώριο της σύσκεψης των Δημάρχων Σιντικής, Βισαλτίας, Εμμανουήλ Παπά, Ηράκλειας, Νέας Ζίχνης και Σερρών, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 17 Φεβρουαρίου 2022 στις Σέρρες. «Είναι δυνατόν να τολμάμε προχωρώντας σε 20% έως 67% μείωση τελών για τον Αγρότη, τον Κτηνοτρόφο, τον Βιοτέχνη, τον Έμπορο, τον Επιχειρηματία, για να τονώσουμε τους πληττόμενους δημότες μας και από την άλλη να αυξάνουμε τα τέλη, για να πληρώσουμε την απίθανη αύξηση στην ενέργεια, που δεν οφείλεται στην αύξηση των καυσίμων, αλλά σε αστοχίες και παραλείψεις στην ενεργειακή πολιτική και σχεδιασμό; Και δεν μιλάω για την τωρινή Κυβέρνηση μόνο, αλλά και για την προηγούμενη, που να μην ξεχνάμε έκανε το «Χρηματιστήριο Ενέργειας»! Καταρχάς, θα απορροφήσουμε όσο μπορούμε αυτά τα κόστη και ταυτόχρονα θα πολεμήσουμε να διορθωθούν αυτές οι αδικίες!», τόνισε ο κ.Δομουχτσίδης. 

Ο Δήμαρχος Σιντικής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα σημαντικά προβλήματα που προκαλεί στη λειτουργία των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης η αύξηση του ενεργειακού κόστους, καλώντας την κεντρική πολιτεία να προχωρήσει άμεσα σε μέτρα στήριξης. «Έχουν γίνει προτάσεις και από την ΕΔΕΥΑ και την ΚΕΔΕ και αναμένουμε να υπάρξουν συγκεκριμένες λύσεις. Δεν είναι δυνατόν να μετακυλήσουν τα κόστη στους δημότες και τους Δήμους, οι οποίοι δεν φταίνε σε τίποτα», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, εξέφρασε την κάθετη αντίθεσή του στην επιβολή του τέλους ταφής, σημειώνοντας ότι ο Νομός Σερρών είναι από τους πιο οργανωμένους στη διαχείριση των απορριμμάτων στη χώρα. «Εμείς εκπροσωπούμε και υπηρετούμε τον Δημότη. Είμαστε αποφασισμένοι να μην κάνουμε πίσω και πιστεύω ότι τελικά θα τα καταφέρουμε», ανέφερε ο κ.Δομουχτσίδης.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση με κυριότερα την αύξηση του ενεργειακού κόστους, την καθυστέρηση που παρατηρείται στην πορεία του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», τα τέλη ταφής, αλλά και τα εξώδικα, τα οποία σκέφτονται να αποστείλουν οι Δήμοι στους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος, οι οποίοι καθυστερούν να αποδώσουν στους δήμους τα όσα έχουν παρακρατήσει από τους δημότες, με τους δημάρχους να εκφράζουν την αγωνία τους, αλλά και τη θέληση να υπάρξει μία κοινή γραμμή αντιμετώπισης των προβλημάτων.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *