Δόθηκε στην κυκλοφορία το κλειστό τμήμα του οδικού άξονα, στο ύψος των Λουτρών Σιδηροκάστρου

Δόθηκε στην κυκλοφορία, χθες, Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022,  το κλειστό τμήμα του οδικού άξονα Σερρών-Σιδηροκάστρου, στο ύψος των Λουτρών Σιδηροκάστρου, ύστερα από την ολοκλήρωση των απαιτούμενων εργασιών, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής διέλευση των οχημάτων.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του έργου «Συντήρηση Εθνικού και Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Π.Ε. Σερρών για τα έτη 2020, 2021, 2022», υλοποιήθηκαν εργασίες αποκατάστασης της οδικής ασφάλειας τμήματος της Παλαιάς Εθνικής Οδού Σερρών – Προμαχώνα, στο ύψος των Λουτρών Σιδηροκάστρου, το οποίο είχε κλείσει λόγω της επικινδυνότητας για την κυκλοφορία, με την υπ’ αριθμ. 1016/39/720-γ/08-07-2021 απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, κατόπιν σχετικής απόφασης και εισήγησης της Υποδ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Σερρών.

Οι εργασίες που έγιναν περιληπτικά είναι:

Εκατέρωθεν της οδού και πίσω από την τριγωνική τάφρο έγινε εξυγίανση του εδάφους με καθαρισμό της αυτοφυούς βλάστησης, εκσκαφή τάφρου και τοποθέτηση σκύρων αποστράγγισης υδάτων. Επιπλέον στην δεξιά πλευρά της οδού, με κατεύθυνση προς Προμαχώνα, τοποθετήθηκε, κάτω από τα σκύρα, ειδική μεμβράνη για την ασφαλή διοχέτευση των υδάτων που διαφεύγουν από τα Λουτρά Σιδηροκάστρου εντός του σώματος της οδού.

Έγινε καθαρισμός του υφιστάμενου τεχνικού και διαπλάτυνση της τάφρου αποστράγγισης. Καθαρίστηκαν όλα τα φρεάτια κατά μήκος της οδού και πραγματοποιήθηκε διάνοιξη νέας τάφρου προς διοχέτευση των υδάτων σε κατάντι φρεάτιο.

Επίσης, έγινε εξυγίανση του κυρίου σώματος της οδού και σε βάθος 1,65μ. Τοποθετήθηκε γεωύφασμα, σκύρα, βάση οδοστρωσίας και τρεις στρώσεις  ασφαλτικού. Κατασκευάστηκε νέα τριγωνική τάφρος στο σημείο που απαιτήθηκε και τέλος έγινε διαγράμμιση του τμήματος (αξονική διπλή και οριογραμμές), καθώς και επανακαθορισμός της τοπικής κατακόρυφης σήμανσης. Η επέμβαση θα ολοκληρωθεί με την βελτίωση του εξοπλισμού ασφαλείας.

Στον ίδιο οδικό άξονα λίγο πριν από την διασταύρωση των Λουτρών Σιδηροκάστρου, έγιναν επεμβάσεις άρσης των καταπτώσεων του πρανούς ορύγματος και δημιουργήθηκαν τρείς  αναβαθμοί, για την καλύτερη προστασία των πρανών και έγινε καθαρισμός των τάφρων που βρίσκονται εντός του τεχνικού της Εγνατίας Οδού. 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *