Φιλαρμονική Σιδ/στρου

Φιλαρμονική Σιδηροκάστρου

Σύντομο ιστορικό της Φιλαρμονικής Σιδηροκάστρου

 

 

filar1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Φιλαρμονική του Δήμου Σιδηροκάστρου ιδρύθηκε και έκανε τα πρώτα της βήματα τα χρόνια του μεσοπολέμου. Αυτό το πρώτο ξεκίνημα τερματίστηκε με την εμπλοκή της χώρας στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο και τα επακολουθήσαντα δεινά της κατοχής και του εμφυλίου.

Επανιδρύθηκε το 1956 με αρχιμουσικό τον Μπασλή Κων/νο και έκτοτε λειτουργεί διδάσκοντας πνευστά και κρουστά μουσικά όργανα δραστηριοποιούμενη σε όλες ανελλιπώς τις εκδηλώσεις αρμοδιότητας της στον Δήμο Σιδηροκάστρου μέχρι σήμερα.
Στην πορεία των ετών είχε ανοδικές ή καθοδικές διακυμάνσεις διατηρούμενη όμως πάντοτε σε καλά και ποιοτικά επίπεδα.

Aρχιμουσικοί της διετέλεσαν με χρονική σειρά οι:
Βήττας Παναγιώτης
Μπασλής Κων/νος
Νικολαΐδης Γεώργιος
Διαμαντόπουλος Γεώργιος
Κοκκινίδης Νικόλαος
Μπέγος Γεώργιος

 

Από το 1989 την θέση του αρχιμουσικού κατέχει ο Κος Κωφίδης Σάββας που είναι ο πρώτος μόνιμος υπάλληλος με ειδικότητα αρχιμουσικού και παράλληλα είναι και ο μακροβιότερος μέχρι σήμερα μουσικός του Δήμου.

filar2

Τα ενεργά μέλη της Φιλαρμονικής ανέρχονται σε πενήντα (50) άτομα κατά κανόνα σχολικών ηλικιών. Ωστόσο στις εμφανίσεις της φιλαρμονικής σε εθνικές επετείους και εορτές συμμετέχει και ικανός αριθμός παλαιών μουσικών που δείχνουν έτσι τους δεσμούς τους με το μουσικό τμήμα του Σιδηροκάστρου. Ανάμεσα στου παλαιούς μουσικούς θα πρέπει να ονομασθούν ιδιαίτερα οι Τζαβέλλας Δημήτριος και Τάσκος Νικόλαος που κάνοντας την αγάπη τους για την φιλαρμονική πράξη είναι περισσότερο τακτικοί και από τα νέα μέλη συμμετέχοντας ανελλιπώς σε οποιαδήποτε εκδήλωσή της.

 

 

 

Στην συνέχεια του σύντομου ιστορικού ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από προηγούμενες δεκαετίες…
 
 

{japopup type=”slideshow” content=”images/syllogoi/filarold1.jpg,images/syllogoi/filarold2.jpg,images/syllogoi/filarold3.jpg,images/syllogoi/filarold4.jpg” group1=greybox width=”400″ height=”300″ title=”Παλιές Φωτογραφίες”}<b>Παλιές Φωτογραφίες</b>{/japopup}

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *