Φόρος τιμής από τον Τ. Θεοδωρικάκο στους ήρωες του οχυρού Ρούπελ- Επίσκεψη και στην Πρώτη

 

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος επισκέφτηκε κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στον νομό Σερρών το ιστορικό οχυρό του Ρούπελ, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και τους Βουλευτές του νομού Φωτεινή Αραμπατζή, Τάσο Χατζηβασιλείου και Θεόφιλο Λεονταρίδη.

 

Εμφανώς φορτισμένος συναισθηματικά ο κ. Θεοδωρικάκος μίλησε με σεβασμό για την αντίσταση των ηρώων του οχυρού:

«Μόνο δέος μπορεί να αισθάνεται κανείς εδώ στα οχυρά Ρούπελ και αιώνιο σεβασμό, στους Έλληνες στρατιώτες, που εδώ υπερασπίστηκαν την πατρίδα το 1941, εδώ που είναι οι σύγχρονες Θερμοπύλες της Ελλάδας.

Σήμερα η Ελλάδα είναι μία δύναμη ειρηνική, δημιουργική, μία δύναμη σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή η οποία είναι ταραγμένη από πολλά προβλήματα, κινδύνους και προκλήσεις.

Οι Έλληνες είμαστε όσο ποτέ ενωμένοι και σε κάθε περίπτωση έχουμε γνώση και συνείδηση της ιστορίας μας και παντοτινή ετοιμότητα να υπερασπίζουμε την πατρίδα μας. Αυτός εδώ ο τόπος αξίζει να είναι ένας χώρος που θα περάσουν όλα τα ελληνόπουλα, αγόρια και κορίτσια όπως και όλοι οι Έλληνες γιατί η ιστορία μας θα μας συνοδεύει για πάντα».

 

Επίσκεψη στην Πρώτη Σερρών και στην οικία του Κωνσταντίνου Καραμανλή

 

 

Στο σπίτι του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Πρώτη Σερρών βρέθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος. Ξεναγήθηκε από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή ο οποίος του παρουσίασε προσωπικά αντικείμενα και φωτογραφικά στιγμιότυπα τη ζωή του μεγάλου Έλληνα πολιτικού.

 

Ο κ. Θεοδωρικάκος αποτύπωσε την σκέψη του για τον Εθνάρχη στο βιβλίο επισκεπτών και στη συνέχεια προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Θέλω να ευχαριστήσω τον συνάδελφο Υπουργό Κώστα Καραμανλή, γιατί με πρόσκληση του βρίσκομαι σήμερα εδώ, στην οικία του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Αισθάνομαι ξεχωριστή χαρά, τιμή και συγκίνηση, σε αυτόν τον γενέθλιο τόπο, του πολιτικού που σημάδεψε, όσο κανένας άλλος τις τελευταίες δεκαετίες και για πολλές επόμενες δεκαετίες την πορεία του τόπου μας.

Οι ιδέες, οι αποφάσεις και οι πράξεις του αποτελούν παρακαταθήκη για τον ελληνικό λαό. Θα ήθελα αυτή την στιγμή να αναδείξω ιδιαίτερα, την υπέρβαση των διαχωριστικών γραμμών του χθες, το τέλος των εμφυλίων διχασμών για την πατρίδα και τη διαρκή πολιτική, αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη ο τόπος.

Αυτή την παρακαταθήκη, συνεχίζει σήμερα στην μεγάλη λαϊκή παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και στη χώρα, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώνοντας τους Έλληνες και προχωρώντας μπροστά τη χώρα παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες που οι παγκόσμιες κρίσεις έχουν επιφέρει και στην πατρίδα μας».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *