Για προσκύνημα εκ Τριπόλεως στο Μουσείο ” Μιχάλη Τσαρτσίδη”

Μεγάλη τιμή για το Μουσείο ” Μιχάλη Τσαρτσίδη”  και την οικογένειά του  η επίσκεψη του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρου σήμερα 23 Ιουλίου 2017.

 

Ο Μητροπολίτης εκ Τριπόλεως Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος με ξεναγό τον πρώην Διοικητή του 10 ΣΠ Σ/χη κ. Γκουτζουρέλα Ιωάννη , μετά από επίσκεψη στα οχυρλα Μεταξά ήρθε στο Μουσείο “ΜΙΧΑΛΗ ΤΣΑΡΤΣΙΔΗ” για να το δεί από κοντά αλλά κυρίως για να προσκυνήσει το κράνος του συμπατριώτη του Λοχαγού Κούνα Σάββα , ο οποίος σκοτώθηκε κατα την προσπάθεια απαγκίστρωσης των γερμανών που κατάφεραν να περάσουν τις ελληνικές γραμμές και να αγκιστρωθούν στο υψωμα 520 ακριβως πίσω απο το Ρούπελ. Την σωρό του Κουνα Σάββα ειχε βρει ο ίδιος ο Τσαρτσίδης Μιχάλης .

 

Το κράνος στα χέρια του Μητροπολίτη κκ Αλέξανδρο και ο Μιχάλης Τσαρτσίδης του περιγραφει τα γεγονότα.Στην 1η φωτο δειτε την εξοδο απο τη σφαίρα από το διαμπερές τραύμα στο κεφάλι του Λοχαγού Κούνα Σαββα.Στην 2 και 3 φωτο βλέπετε και την φωτογραφία του ήρωος Λοχαγού .Προσέξτε τα κοκκινα μάτια απο συγκίνηση και δάκρυα του Μητροπολίτη και του Μιχάλη Τσαρτσίδη.

Ο Τσαρτσίδης Μιχάλης παραδίδει στα χέρια του Μητροπολίτη κ.κ. Αλέξανδρο ένα κράνος από νεκρό συμπολεμιστη του Κούνα

Κατα την ξενάγηση στο απο τουρκοκρατιας υπόγειο καταφύγιο και μπροστα απο τον τοιχο με τα βόλια που τρύπησαν ελληνικά κορμιά κι εναν Επισκοπο Νικοδημο κατα τις εκτελέσεις απο τους Τούρκους και μετα τους Βούλγαρους

Μπροστα απο τη σημαία της Μέσης Ανατολής την οποία μας δώρισε ο υιός του υπασπιστή του Βασιλέως

Το μηνυμα του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *