Γιώργος Θωμαΐδης : “Παραμένουμε ανεξάρτητοι ενεργοί δημότες και συνεχίζουμε τον αγώνα μας για μία καλύτερη Σιντική”

Στην Ελλάδα ο πιο αντιπροσωπευτικός θεός των Ελλήνων είναι ο θεός των Ρωμαίων ο Ιανός. Πρέπει πάντοτε λοιπόν να ελέγχουμε, όχι την πρόσοψη του ειδωλίου αλλά την πίσω πλευρά. Στην Ελλάδα ποτέ η ταμπέλα δεν δείχνει τι πουλάει το μαγαζί.

 

Το ελεύθερο πιθανότατα ερμηνεύεται κάπως έτσι. Στις υπηρεσίες κάποιου αφέντη; Κάποιου σκοπού;

Στην αρχαία Ελλάδα ήταν γνωστή η Πυθία για τους αμφιλεγόμενους χρησμούς της. Ήταν θέμα ερμηνείας πάντοτε οι χρησμοί της.

Στην σύγχρονη Ελλάδα εμφανίζονται μάγοι, πάρα πολλές φορές μέσα από έναν δημοσιογραφικό μανδύα, που προσφέρουν υπηρεσίες στην τοπική ή στην κεντρική εξουσία ή στον κομματικό τους χώρο με προοπτική να γίνουν παράγοντες και ίσως στο μέλλον και οι ίδιοι εξουσία.

Δυστυχώς όμως ερμηνεύουν λάθος τις γραφές. Ή τις διαβάζουν επιπόλαια ή εξυπηρετούν κάποιους σκοπούς ή είναι αγράμματοι. Ας επιλέξουν λοιπόν οι ίδιοι τι τους εκφράζει.

Η παραίτησή μας κέρδισε το πρώτο like από τον δήμαρχό μας. Πιθανότατα διάβασε την λέξη παραίτηση και από την χαρά του παραιτήθηκε της ανάγνωσης του υπόλοιπου κειμένου. Ή μπορεί να ήθελε να επικροτήσει την πρώτη παράγραφο του κειμένου μας, που αναφέρει ότι η δημοτική αρχή αδυνατεί να δώσει λύσεις, που θα ωθούσαν τον δήμο έξω από το τέλμα, που έχει βυθιστεί. Μ άλλα λόγια ότι είναι ανίκανη. Ίσως να είναι μία αυτοκριτική θέση του δημάρχου.

Όμως η σκόνη της χαράς σκέπασε και το κλεινόν άστυ της πόλης των Σερρών και δημιούργησε σύγχρονους προφήτες. Κάποιους εκδότες εφημερίδων, που θα έπρεπε αντικειμενικά να εκφράζουν την αλήθεια. Δυστυχώς στην Ελλάδα σε τοπικό αλλά και πανελλαδικό επίπεδο η δημοσιογραφία έχει αρνητικά επίθετα, λόγω της υποταγής της σε προσωπικά και άλλου είδους συμφέροντα.

Όχι κύριοι του ελεύθερου βήματος δεν συνδιαλεγόμαστε, δεν διεκδικούμε κάποιες θέσεις, δεν βαδίζουμε στην παράταξη ενός αποτυχημένου δημάρχου, που ασκεί προσωπική και κομματική πολιτική και δεν συμβαδίζει με τα συμφέροντα των δημοτών της Σιντικής.

Παραμένουμε ανεξάρτητοι ενεργοί δημότες και συνεχίζουμε τον αγώνα μας για μία καλύτερη Σιντική.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *