Η φάρμα με τα χίλια άλογα στα Άνω Πορόια Σερρών -video

Στα Άνω Πορόια στις Σέρρες, στους πρόποδες του όρους Μπέλες με θέα την λίμνη Κερκίνη, κατοικεί ο Νίκος Βαρκάς, φανατικός περιηγητής και λάτρης των αλόγων.

 

Πριν από 20 περίπου χρόνια, ξεκίνησε να υλοποιεί το παιδικό του όνειρο με περιηγήσεις με έξι δανεικά άλογα και κατάφερε με σκληρή δουλειά να δημιουργήσει το μεγαλύτερο κοπάδι αλόγων ελληνικής φυλής Πίνδου στην Ευρώπη!

Η φάρμα με τα χίλια άλογα στα Άνω Πορόια Σερρών- Ελληνικό άλογο

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο αριθμός του πληθυσμού ξεπερνά τα χίλια άλογα τα οποία συντηρεί με μεγάλο κόπο και απίστευτη προσωπική φροντίδα.

 Το ελληνικό άλογο -είδος υπό εξαφάνιση – συνυπάρχει και συμπορεύεται με τον άνθρωπο από αρχαιοτάτων χρόνων, φίλος, συνοδοιπόρος, συναγωνιστής έχει προσφέρει άπειρη βοήθεια στην ελληνική γεωργία κτηνοτροφία και υλοτομία.

Η φάρμα με τα χίλια άλογα στα Άνω Πορόια Σερρών- Εναλλακτικός τουρισμός

Η φάρμα με τα χίλια άλογα στα Άνω Πορόια Σερρών

 

Για το λόγο αυτό και επιδοτείται για να διασωθεί η φυλή. Παράλληλα δραστηριοποιείται και στο τομέα του εναλλακτικού τουρισμού με τις περιηγήσεις με άλογα στο εκπληκτικής ομορφιάς δάσος του όρους Μπέλες στα Άνω Πορόια του νομού Σερρών.

 

Η επιχείρηση διαθέτει 20 άλογα και πραγματοποιεί μικρές και μεγάλες διαδρομές. Η ιππασία είναι εύκολη και άνετη κατάλληλη για όλες τις ηλικίες και δεν απαιτεί ιδιαίτερη φυσική κατάσταση η προηγούμενη εμπειρία.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *