Παναγιώτης Σαββίδης : Διαβάστε και προβληματιστείτε …

➡️  Ως ενεργός πολίτης αυτού του τόπου, ενεργός και όχι χειραγωγημένος, θα ήθελα να απευθύνω ένα απλό ερώτημα στους φίλους –  μέλη της Οικονομικής Επιτροπής που ουσιαστικά υποκαθιστά το εκλεγμένο Δ.Σ. : Παύλο Κορωνίδη, Γιάννη Τορουνίδη, Νίκο Ιντζέ και Κώστα Νικηφόρου.

❓Αν χτίζατε ένα σπίτι για λογαριασμό σας και απευθυνόσασταν σε τρεις εργολάβους, προκειμένου να σας δώσουν οικονομική προσφορά (για την ίδια κατασκευή, τα ίδια υλικά, τον ίδιο χρόνο κλπ) ποιον θα επιλέγατε ;

☑️Προφανώς αυτόν που θα σας πρόσφερε την πλέον οικονομικότερη προσφορά. Εκτός αν είστε … large και σας περισσεύουν.

?Πάμε τώρα στη τελευταία απόφαση που λάβατε ως μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, με υπόδειξη του δημάρχου Δομουχτσίδη, χωρίς να προβληματιστείτε ιδιαίτερα, γιατί προφανώς είστε … large.

?Τρεις εταιρίες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την εργολαβία του Πρασίνου. Οι δύο τέθηκαν (με τα γνωστά τρυκ) εκτός διαγωνισμού. Λόγω λάθους του δήμου στην Διακήρυξη η πρώτη και επειδή «φωτογράφιζε» -πχ «μηχάνημα φάντασμα» με το σκεπτικό πως η Σιντική είναι ορεινός δήμος- η δεύτερη.

‼️ Ήταν όμως ΠΡΟΣΕΞΤΕ οι εταιρείες που συνολικά προσέφεραν έκπτωση 150.000 και 100.000 χιλ. αντίστοιχα (σύμφωνα με πληροφορίες που περιμένω να επιβεβαιωθούν ή να διαψευστούν) σε σχέση με την τρίτη εταιρία που πρόσφερε έκπτωση μόλις … 550 ευρώ.

? Είπαμε είστε large. Eάν χτίζατε σπίτι θα σας ενδιέφερε να κερδίσετε, επιλέγοντας την πλέον συμφέρουσα προσφορά για εσάς. Ετσι ;

✖️Δεν πράξατε το ίδιο όμως για το συμφέρον του δήμου και των δημοτών, γιατί είπαμε είστε Large. Αντί λοιπόν να κηρύξετε άγονη και μη συμφέρουσα την διαδικασία, την κατοχυρώσατε σε εταιρεία, που “συμπωματικά” παίρνει το έργο από το 2018 εως σήμερα , όπως και τις απευθείας αναθέσεις του δημάρχου για τις οποίες έχουμε χάσει πλέον τον λογαριασμό.

?Η απόφαση αυτή προκαλεί ζημιά στο συμφέρον του δήμου και των δημοτών ; Κατηγορηματικά ΝΑΙ και δεν κολλάει κανένα, αλλά … Είστε υπεύθυνοι για αυτό, δίνοντας το δικαίωμα στους δημότες να σκέφτονται διάφορα «πονηρά», με δική σας αποκλειστική ευθύνη.

?Αν από την έκπτωση αυτή, κρινόντουσαν οι παχυλές σας αντισμιθίες θα αντιδρούσατε : 100%. Γιατί δεν το κάνατε, όταν κρίνεται το συμφέρον του δήμου και των δημοτών, γιατί ότι και να πείτε 100 και 150 χιλ. είναι αυτά. Όχι τσιχλόφουσκες..

?Ξέρετε με τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να γίνουν μελέτες για τη συντήρηση του Βυζαντινού Κάστρου Σιδηροκάστρου , τη διαμόρφωση της εισόδου Σιδηροκάστρου , το Ενυδρείο της Βυρώνειας, τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου στα Λουτρά Σιδηροκάστρου και και και … Τόσα πολλά, αλλά είστε large.

?Μέρος μιας αποτυχημένης διοίκησης που δεν σέβεται το δημόσιο χρήμα και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η ψηφοθηρία. Περαστικοί ήρθατε, περαστικοί θα φύγετε (με το αζημίωτο λόγω αντιμισιθιών βέβαια).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *